YOUTH: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΛΙΝΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

2015-11-05 17:19

O Φελίνι πριν πεθάνει άφησε έναν μαγικό μανδύα στα χέρια του Σορεντίνο με τον οποίο  θα έβρισκε την έμπνευση όποτε θα ένοιωθε να τελματώνει. Ιδέες, εικόνες και υπέροχα φινάλε για τις ταινίες του κάθε φορά που θα τον έριχνε στην πλάτη του. Ναι, είναι προικισμένος σκηνοθέτης  ο Ιταλός, αλλά και τυχερός… true story!

H νιότη λοιπόν… πόσο είσαι ή πόσο νοιώθεις; Υπερβολικά χαλαρός ή στην τσίτα για να παρουσιάσεις το έργο της ζωής σου; Χτυπημένος από ερωτική απογοήτευση ή απηυδισμένος από επιτυχία δίχως ουσία; Θαυμάζοντας την επιφάνεια της εικόνας ή σκαλίζοντας στο βάθος των συναισθημάτων; Όλα για την τέχνη ή όλα για την οικογένεια; Η ζωή τόσο κοντά ή τόσο μακριά; Πολλά τα ερωτήματα για ν’ απαντηθούν σε 2 ώρες σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Απολαμβάνεις 2 ώρες πλημμυρισμένες υπέροχες εικόνες, μουσική κι αντρικές ερμηνείες. Είσαι επίτιμος καλεσμένος σ’ ένα δείπνο με δεκάδες λαχταριστά εδέσματα στον μπουφέ, σε κάποιο σαλέ της Ελβετίας… κι είναι τόσα πολλά που νοιώθεις μπουχτισμένος πριν κάνεις πιάσεις το πιρούνι σου! Η παρέα όμως στο τραπέζι θα σταλάξει νέκταρ σοφίας στο ποτήρι της ψυχής σου… κι αντί ν’ ακούσεις αλήθειες, ακούς ιστορίες που δεν θα στενοχωρήσουν!!

Screen.yahoo

Πάνω που νοιώθεις τα βλέφαρά σου να βαραίνουν, έρχονται κάποια αποφθέγματα, κάποια στοιχήματα και κάποιες μεγαλοστομίες για να σ’ επαναφέρουν στο χλιδάτο περιβάλλον και να σου κεντρίσουν την περιέργεια… λυπάμαι, με την περιέργεια θα μείνεις !

Στρέφεις την προσοχή σου στις γυναίκες… απογοήτευση! Μία πανέμορφη για ταχυπαλμίες, δεν είναι για τα κυβικά σου κι όσο για τις ατάκες της, τις έχεις δει να παρελαύνουν στο fb…  μία λίγο μεγαλύτερη πνιγμένη όμως στις ανασφάλειες της και δεν σε κόβω για ναυαγοσώστη… μία μεστωμένη που παραμιλάει για το μέλλον που βρίσκεται στην tv, λες και το game of thrones, βρίσκεται στην 1η σεζόν!

Καληνυχτίζεις την παρέα κι αποσύρεσαι στο δωμάτιο σου, νοιώθοντας το κεφάλι σου κάπως βαρύ. Ο ύπνος σου χαρίζει  όνειρα με μεγαλειώδεις εικόνες, πανδαισία χρωμάτων και γλυκούς ήχους βγαλμένους από κάποια όπερα. Το πρωί δεν μπορείς ν’ αποφασίσεις αν θα χαμογελάσεις με τα πλούσια όνειρά σου ή αν θα μελαγχολήσεις με την απουσία ουσιαστικών απαντήσεων στα ερωτήματά σου. Μήπως καλύτερα να το ζήσεις μόνος σου για να βρεις τις απαντήσεις; Έχεις άλλωστε όλη τη Νιότη μπροστά σου!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη