Το σημάδι-Μένιος Σακελλαρόπουλος

2015-12-01 19:01

Το σημάδι

Μένιος Σακελλαρόπουλος

 

Στέφανος Δημητρίου, ένας νεαρός φοιτητής της Ιατρικής σχολής στην Πάτρα. Ο έρωτας του, η Ελβίρα, θα σταθεί η αφορμή για να αλλάξει ολόκληρη η ζωή του. Ένα λεπτό χρειάστηκε... Ένα λεπτό που θα στιγμάτιζε τις ζωές και των δύο. Εκείνος θα κατέληγε στην φυλακή και εκείνη σημαδημένη τόσο στο πρόσωπο, με ένα μόνιμο σημάδι, όσο και στην ψυχή.Το βράδυ που η αγαπημένη του, μέσα στην μέθη της, φίλήθηκε με έναν φίλο του, τον Άγη, ο Στέφανος δεν χρειάστηκε παραπάνω από ένα λεπτό για να θολώσει το μυαλό του και να μαχαιρώσει τον μεθυσμένο φίλο του και, άθελα του την Ελβίρα στο πρόσωπο. Εκείνος βρέθηκε να κατηγορείται για φόνο και απόπειρα δολοφονίας. Τα νέα του σπίτια ο Αυλώνας, τα Διαβατά και η Κασσαβετεία επρόκειτο, όμως, να αλλάξουν υπόσταση μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς του Στέφανου. 

Στην προσπάθεια του να προσπαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, με σύμμαχο του στον δύσκολο αυτό αγώνα, την μητέρα του, την Δέσποινα, ο Στέφανος θα χρειαστεί να αλλάξει τις τακτικές του και να βρει τρόπους διαβίωσης αλλά κυρίως επιβίωσης. Ο πατέρας του, Πανίκος, άφαντος, αρνούμενος να βοηθήσει το ίδιο του το παιδί αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη του σε μητέρα και γιο. Η Ελβίρα, συχνή επισκέπτρια στις σκέψεις και στα όνειρα του Στέφανου, προσπαθεί να συγκροτήσει την ζωή της ξανά από το μηδέν. 

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος με έναν μαγικό τρόπο μάς ξεναγεί στους σκοτεινούς τόπους των φυλακών και των σκέψεων του Στέφανου. Με γλάφυρο τρόπο μάς παρασέρνει τα μύχια των ψυχών των πρωταγωνιστών. Μαθαίνουμε και εμείς οι ίδιοι να συγχωρούμε, να αγαπάμε, να κατανοούμε αλλά κυρίως να παραδεχόμαστε τα λάθη και τα σφάλματά μας. Να κοιτάμε μπροστά χαράσσοντας ένα νέο αύριο με καινούριους συνοδοιπόρους και στόχους. Η παραστατικότητα στην αφήγηση του είναι αρκετή για να κρατήσει τον αναγνώστη σε εγρήγορση κάνοντας τον να αφεθεί στην ροή των γεγονότων, χωρίς να περάσει στιγμή που να μην νιώσει μέρος της ιστορίας. Και όταν πια έρθει το τέλος, παρασυρόμαστε με την σειρά μας στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής. Φτάνουμε στο σημείο να αναθεωρούμε πολλά από τα δεδόμενα, που μέχρι πρότινος δεχόμασταν και να αναζητήσουμε την βαθύτερη αλήθεια των πραγμάτων. 

Μια σπαρακτική ιστορία που μάς γεμίζει με πλήθος αντικρουόμενων συναίσθημάτων. Με τον εκπληκτικό συνδυασμό του συγγραφέα και του δημοσιογράφου, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος δεν διστάζει να αποκαλύψει των ωμότητα των περιστάσεων και να μας παρουσιάσει μία καθηλωτική και κινηματογραφικά κεντημένη ιστορία που όπως δήλωσε και η συγγραφέας Λένα Μαντά διαβάζεται απνευστί!

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη