«ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΤΑΝΙ»: Η ουσία της πραγματικής αγάπης…

2023-07-14 21:42

Πόσο βαθιά μπορεί ένας άνθρωπος ν’ αγαπήσει, πόσο απ’ το είναι του και την ψυχή του να χαρίσει άδολα και ουσιαστικά, δίχως τίποτα να ζητήσει, μόνο γιατί πιστεύει ότι ο άνθρωπος που επέλεξε το αξίζει; Τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει για να ζήσει κοντά του και να τον τιμήσει;… Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα ξεσηκωθούν εντός σου, αν είσαι έτοιμος για την δική σου ειλικρινή αυτοκριτική στο τέλος της καλύτερης ερωτικής δραματικής ταινίας της χρονιάς, μιας παραμυθένιας αγάπης, τόσο μα τόσο αληθινής και ζηλευτής…

Arian

Ο Χαλίμ είναι ένας ράφτης υψηλής και παραδοσιακής τεχνικής και η  Μαριάμ Τουζανί αποδεικνύει τι σημαίνει τεχνική σταυροβελονιάς στο σενάριο και υψηλή αισθητικής ικανότητα στην σκηνοθεσία! Υπάρχουν δύο συγκλονιστικά στοιχεία που θα σε στοιχειώσουν για πολύ καιρό: η ευγένεια απέναντι στον έρωτα απ’ την ματιά μέχρι το άγγιγμα και η αξιοπρέπεια μπροστά στον θάνατο. Αυτή η ποιότητα ψυχικής νοοτροπίας διαρρέει όλη την ταινία και σε σημαδεύει, αυτός ο ύμνος αγάπης για την ζωή όπως την επέλεξες και για τον σύντροφο που επέλεξες.

Ο καταλύτης στην σχέση του ζευγαριού είναι ο μαθητευόμενος νεαρός ράφτης που θα αναταράξει τις ομοφυλοφιλικές κρυφές τάσεις του Χαλίμ, για να συμπληρώσει περισσότερο το κάδρο του έρωτα παρά για να το βεβηλώσει, έρχεται σαν χορός χαράς που νικά την θλίψη. Φτάνει στο σωστό χρονικά σημείο που θα καλύψει το κενό που θα δημιουργήσει το σκληρό χτύπημα της μοίρας για την Μίνα η οποία το αντιμετωπίζει με τόση αξιοπρέπεια που το λες και μάθημα ζωής. Η συνοδοιπόρος της Ζωής δίνει την σκυτάλη σ’ εκείνον της Τέχνης αποδεικνύοντας ότι η ανιδιοτελής αγάπη δεν έχει όρια. Μα τι σπουδαία ηθοποιός η Λούμπνα Αζαμπάλ που στο μεταλαμπαδεύει σαν αυτονόητο…

Χαμηλότονη αλλά ταυτόχρονα υπερβατική, λυρική αλλά και γενναία αποτελεί ένα δώρο, για τον έρωτα και το αληθινό όνομά του, αυτόν που στολίζει την ψυχή μ’ ένα μετάξι, ένα μπλε καφτάνι, που σε στολίζει και στη ζωή αλλά θα σε συνοδεύει μέχρι τον θάνατο.

Υ.Γ.:  Άλλο το μπλε ρουαγιάλ κι άλλο το μπλε πετρόλ…

Υ.Γ. 2: Δικαίως έκοψε τόσα εισιτήρια… να την δείτε λοιπόν!

Υ.Γ. 3: Λατρεύω τα σημάδια σου ηρωίδα μου, έρωτα της ζωής μου…

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη