Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης-Μάρω Βαμβουνάκη

2018-11-22 08:20

<<Ο άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου[...] δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις[...] Όσο την αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας. Λέγεται πως ''Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη..'' >>

 

    Η Μάρω Βαμβουνάκη με το οξύτατο ψυχολογικό της δαιμόνιο, μας εισάγει ήδη από την περίληψη του μυθιστορήματος, στον κόσμο του σημερινού ανικανοποίητου, της σημερινής αέναης μάχης για την εύρεση της αγάπης και της πλήρωσης των κενών της ψυχής του ανθρώπου. 

    Το παραπάνω έργο με την υπογραφή της Βαμβουνάκη, αποτυπώνει με λέξεις, σκέψεις, πραγματικές ιστορίες και ρητά σπουδαίων προσωπικοτήτων της ανθρώπινης ιστορίας και μεγάλη- την κατά δυνάμιν- ακρίβεια, ό,τι κρύβει ενδόμυχα η γυναικεία -και όχι μόνο θα έλεγα- ψυχοσύνθεση. Με απόλυτη δεξιοτεχνία και με την χρήση ποιητικού λόγου και λυρικού τόνου, η συγγραφέας ''αποκαλύπτει΄΄ τους περισσότερους προβληματισμούς και μύχιες σκέψεις, που πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να ανασύρουμε στην επιφάνεια του χειμάρρου των σκέψεών μας και πολύ περισσότερο, όμως, ''τρέμουμε' την απάντησή τους. 

    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το βιβλίο αυτό έχει την δύναμη να αποτελέσει ένα σωστό βοήθημα ζωής και να χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές προς τον δρόμο για την εξερεύνηση του πολύπτυχου εαυτού μας, φωτίζοντας τόσο τις σκοτεινές όσο και τις διακριτές διαστάσεις της ψυχής και της σκέψης μας. Η συγγραφέας-ψυχολόγος παραθέτει ένα πλούσιο υλικό παραδειγμάτων αλλά και αυτοβιογραφικών αναφορών, χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα στην πιο απλή και κατανοητή μορφή της, δίνοντας αβίαστα, έτσι, το έναυσμα στον αναγνώστη να ταυτίσει τον εαυτό του με τις εκτυλισσόμενες ιστορίες. 

    Σε γενικότερο πλαίσιο, πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βιβλίο που πραγματεύεται την αγάπη, τον έρωτα, την φιλία και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις σε συνδυασμό με τις προεκτάσεις τους στον ανθρώπινο χαρακτήρα και συμπεριφορά. Το έργο αυτό, αποτελεί το κατάλληλο βοήθημα για όποιον θέλει να εξερευνήσει τον εαυτό του και μέσα από την δικές του ενέργειες να κατανοήσει και τις αντιδράσεις των συνανθρώπων του, να κατανοήσει τον έρωτα στον βαθμό που δύναται, τις διαπρωπικές σχέσεις του και να κάνει ένα παραπάνω βήμα στον τρόπο με τον οποίο αντρικρίζει τον κόσμο.

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη