Συνέντευξη με τους δημιουργούς του Cartel

2019-12-15 13:15
Cartel. Ένα λογοτεχνικό περιοδικό στις παρυφές της λογοτεχνικής νομιμότητας, όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, ο Αχιλλέας Σωτηρέλλος και ο Camilo Trece. Σάτιρα -ενίοτε σκληρή- για τα κακώς κείμενα του λογοτεχνικού χώρου, κριτικές, χρυσά βατόμουρα για τα βιβλία που δεν (τους) αρέσουν, αλλά και κείμενα συγγραφέων, που χρειάζονταν ένα βήμα για να ακουστεί η φωνή τους.
Ένα εγχείρημα που έχει διχάσει τον κόσμο τού βιβλίου. Ας δούμε τι έχουν να πουν οι ίδιοι, και ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα μάς ενδιαφέρει το βιβλίο.
 
 
 
 
Cartel. Ένα λογοτεχνικό περιοδικό στις παρυφές της λογοτεχνικής νομιμότητας, όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, ο Αχιλλέας Σωτηρέλλος και ο Camilo Trece. Σάτιρα -ενίοτε σκληρή- για τα κακώς κείμενα του λογοτεχνικού χώρου, κριτικές, χρυσά βατόμουρα για τα βιβλία που δεν (τους) αρέσουν, αλλά και κείμενα συγγραφέων, που χρειάζονταν ένα βήμα για να ακουστεί η φωνή τους.
Ένα εγχείρημα που έχει διχάσει τον κόσμο τού βιβλίου. Ας δούμε τι έχουν να πουν οι ίδιοι, και ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα μάς ενδιαφέρει το βιβλίο.
 
 
 
1) Τι είναι αυτό που λείπει από τον χώρο του βιβλίου και φιλοδοξεί να καλύψει το Cartel;
Camilo Trece: Η ειλικρινής κριτική. Το χιούμορ, τα αξιόλογα και underground διηγήματα και ποιήματα, και ένας χώρος όπου οι Έλληνες συγγραφείς δεν θα φοβούνται να μιλήσουν και να πουν την άποψή τους. 
 
 
2) Λογοτεχνία είναι η τέχνη του λόγου. Στις μέρες μας φαντάζει περισσότερο σαν η τέχνη τού εμπορίου. Τελικά, κατά πόσο μπορεί να επενδύσει στη λογοτεχνία ένας εκδοτικός οίκος, από τη στιγμή που αναζητά το κέρδος για την επιβίωσή του;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Ένας εκδότης μπορεί να επενδύσει στην ποιότητα μόνο αν είναι από άλλο πλανήτη ή έχει κερδίσει το τζόκερ και δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του. 
Προφανώς υπάρχουν κάποια φωτεινά παραδείγματα, όπως η «Άγρα», αλλά με μακρά παράδοση και παρουσία στον χώρο, ώστε να μπορούν (υποθέτω) να συντηρούνται από το κοινό τους.
 
 
3) Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν βιβλία που να καλύπτουν κάθε γούστο, όπως και το ανάλαφρο ή καθαρά ψυχαγωγικό. Ωστόσο, τελευταία, διακρίνουμε μια στρατηγική εναντίον του πυκνού λόγου, της πιο απαιτητικής γραφής, ενάντια στο λεγόμενο βαρύ βιβλίο με το επιχείρημα ότι δεν θα πουλήσει. Γενικά κυκλοφορούν ατάκες του τύπου: “Γράψ’ το πιο απλά”, “Το κοινό δεν θα καταλάβει” κτλ.  Δεν υπάρχει χώρος για όλα; Και τελικά ποιο είναι αυτό το κοινό, και τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει;
Camilo Trece: Μια χαρά καταλαβαίνει το κοινό. Δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος του Γέιλ για να ευχαριστηθείς ένα ποίημα του Έζρα Πάουντ ας πούμε, ή να απολαύσεις τη λογοτεχνία του Κούντερα ή του Ντοστογιέφσκι. Δεν είπαμε να γράφουν οι συγγραφείς όπως μιλάει ο Ζουράρις... Χώρος όμως υπάρχει για όλα. Και για τη λογοτεχνία στυλ “άρλεκιν”, και για τη σύγχρονη  λογοτεχνία, ακόμα και για τη λογοτεχνία που πρέπει να έχεις αποστηθίσει το λεξιλόγιο του Μπαμπινιώτη για να βγάλεις άκρη. Το θέμα είναι ποια βιβλία στηρίζονται και προωθούνται από τους εκδότες, τα βιβλιοπωλεία και τους κριτικούς.
 
 
4) Τι πάει στραβά με τον χώρο της λογοτεχνίας στη χώρα μας;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Η σωστή ερώτηση θα ήταν τι πάει καλά με τον χώρο της λογοτεχνίας. Και η απάντηση είναι: απολύτως τίποτα. Εδώ μιλάμε για μια συντεχνία που έχει σχεδόν εξαντλήσει τον μισό ποινικό κώδικα με ληστρικά συμβόλαια, άρνηση πληρωμών προς τον συγγραφέα, πειραγμένες εκκαθαρίσεις, συστηματική καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, αργυρώνητους κριτικούς που τα παίρνουν μαύρα και ένα σωρό άλλα κρούσματα.  Αποτέλεσμα ένα απαξιωμένο προϊόν, κάκιστης ποιότητας και αισθητικής, που απομακρύνει τους εν δυνάμει αναγνώστες και διώχνει τον κόσμο μακριά.
 
 
5) Έχουμε διάφορα περιστατικά, όπου οι συγγραφείς θύματα της ανασφάλειάς τους πλευρίζουν τους εκδότες με σκοπό να προωθήσουν το δικό τους έργο, την ώρα που διαβάλλουν άλλους ομότεχνούς τους. Υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια για έναν συγγραφέα;
Camilo Trece: Πάντα υπήρχαν αυτά, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Κατινιές, θαψίματα, τρικλοποδιές έχουν υπάρξει και στο παρελθόν από πολύ μεγάλους συγγραφείς. Είμαστε λίγο παράξενα όντα εμείς οι συγγραφείς. Δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε κάποιον άλλο συγγραφέα εκτός από τον εαυτό μας. Το θέμα είναι ότι παλιά υπήρχε και ένα χρηματικό κίνητρο. Κάποιοι συγγραφείς βιοπορίζονταν απ’ αυτό το επάγγελμα, και ο ανταγωνισμός είχε κάποιο νόημα. Τώρα όλα γίνεται για τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία.
 
 
6) Η αγορά είναι μικρή και οι οι τίτλοι που βγαίνουν κάθε χρόνο άπειροι. Τελικά, πώς    μπορεί να ξεχωρίσει ένα καλό βιβλίο;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Ένα καλό βιβλίο (στη σπάνια περίπτωση που αυτό υπάρχει) μπορεί να ξεχωρίσει σεβόμενο πρωτίστως τον εαυτό του. Όποιος πληρώνει λεφτά για να του κάνουν «σεντόνι» οι free press φυλλάδες ή να μπει βιτρίνα σε βιβλιοπωλεία φαστ φουντ, δεδομένα έχει γράψει ένα κακό βιβλίο. 
Από την άλλη έχουμε το παράδειγμα του Παπαμάρκου (προσωπικά δεν με τρέλανε, αλλά το σέβομαι) που έκανε σαράντα επανεκδόσεις, χωρίς να διαφημιστεί πουθενά.
 
Camilo Trece: Αφήστε τον Αχιλλέα να λέει... Το βιβλίο του Παπαμάρκου, είναι από τις καλύτερες συλλογές διηγημάτων που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια. Ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο θα ξεχωρίσει από μόνο του. Ένα απλά καλό βιβλίο, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να ξεχωρίσει στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά, ή μπορεί ακόμα και να θαφτεί κάτω από τους τόνους τον τίτλων που βγαίνουν καθημερινά.
 
 
7) Πώς ανακαλύπτετε τα βιβλία που σας αρέσουν;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Προσωπικά ακολουθώ το μότο «Αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστεύομαι». Για παράδειγμα, αν μάθω ότι ο Καρυδάκης έβγαλε καινούργιο βιβλίο, θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσω. 
Μια μέρα που είχα πάει στα Public διέκρινα το τελευταίο αριστούργημα του Μιχαηλίδη «Οι Επόπτες» καταχωνιασμένο στα ράφια και φυσικά το πήρα. Γενικώς πρέπει να είσαι πολύ σχολαστικός, καθώς μιλάμε για δουλειές που δεν διαφημίζονται, αφού τους χαλάνε τη μανέστρα. 
Στους νέους Έλληνες συγγραφείς πλέον δεν δίνω καμία σημασία (δυστυχώς), αλλά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι εκδότες.
 
Camilo Trece: Όπως λέει και ο Αχιλλέας, ακολουθώ κάποιους συγγραφείς. Από ‘κει και πέρα, παίρνω και ρίσκα. Θα αγοράσω βιβλίο και ας μην ξέρω τον συγγραφέα, αν μου αρέσει το εξώφυλλό του, αν μου αρέσει η πλοκή του, αν μου αρέσει η τιμή του.
 
 
8) Γιατί ο συγγραφέας πλέον ταυτίζεται συχνά με το ψώνιο;
Camilo Trece: Ο κόσμος βρίσκει παράλογο να χάνεις χρόνο από τη ζωή σου, να ασχολείσαι με πάθος για κάτι, να σπαταλάς μέρες και χρόνια, και να μην αμείβεσαι. Νομίζουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με τα λεφτά, αλλά δεν είναι έτσι. Ο συγγραφέας προσφέρει τέχνη, παιδεία, πολιτισμό. Ναι, θα έπρεπε και να αμείβεται, ή τουλάχιστον να χρηματοδοτείται για να βγάλει κάποιο βιβλίο. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα του 2020.
 
 
9) Τελικά, τι έχει μεγαλύτερη αξία; Οι αληθινές αρνητικές κριτικές ή οι ψεύτικες καλές; Π.χ. πριν από χρόνια είχα διαβάσει ότι οι αναγνώστες στο amazon διαβάζουν πρώτα τις κακές κριτικές για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν ένα βιβλίο, θεωρώντας τις υπερβολικά θετικές ψεύτικες.
Camilo Trece: Εννοείται οι αληθινές κριτικές, και ας είναι και αρνητικές. Έχουμε βαρεθεί τα αλληλογλειψίματα στον χώρο του βιβλίου. Ναι, οι υπερβολικά θετικές κριτικές είναι ψεύτικες. Είτε είναι κριτικές επί πληρωμή, είτε είναι κριτικές από φίλους, είτε είναι κριτικές από άσχετους κριτικούς, είτε είναι κριτικές από δημοσιοσχεσίτες που δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις με τους συναδέλφους τους.
 
10) Έχουμε την αίσθηση ότι στον χώρο τού βιβλίου έχουν παρεισφρήσει πολλοί άνθρωποι για αρπαχτές. Μικροεκδότες, επιμελητές, κριτικοί-μπλόγκερς (με λαμπερές ωστόσο) εξαιρέσεις. Υπάρχει χρήμα για όλους αυτούς; Και γιατί νομίζουν ότι οι αναγνώστες δεν τους έχουν πάρει είδηση;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Οι αναγνώστες σε μεγάλο βαθμό είναι πρόβατα. Αν ο άλλος κάνει μια κλήρωση, βρει και καμιά καλή χορηγία από τον οίκο τελετών «Το φτυάρι» (λέω εγώ), μια χαρά θα το βγάλει το μεροκάματο. Σε τέτοια επίπεδα ξεφτίλας έχουμε φτάσει.
 
 
11) Μια ιδιαίτερα θετική πλευρά του Cartel είναι η στήλη με τα διηγήματα, μία δίοδος για πολλές νέες φωνές. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από τα κείμενα που σας στέλνουν;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Προσωπικά έχω εκπλαγεί ευχάριστα. Πίστευα ότι υπήρχαν διαμαντάκια, αλλά η ποιότητα που διαπιστώνω έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Το Καρτέλ λειτουργεί σχεδόν δύο μήνες και νιώθω ότι έχουμε πετύχει έναν μικρό θρίαμβο. Φυσικά, εδώ επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι κάθε καλό που συμβαίνει στα ελληνικά γράμματα κινείται underground.
 
Camilo Trece: Ακριβώς όπως τα λέει ο Αχιλλέας. Δεν θα το πίστευα αν μου το λέγανε πριν δυο μήνες, ότι έχουμε τόσο έξοχους νέους συγγραφείς, και πόσους ακόμα που δεν έχουμε γνωρίσει. Έχουμε δημοσιεύσει στο Καρτέλ διηγήματα, που πραγματικά τα ζηλεύω, ή νευριάζω με τον εαυτό μου που δεν τα σκέφτηκα να τα γράψω ο ίδιος.
 
12) Γιατί πολλοί αναγνώστες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσουν Έλληνα συγγραφέα; Το θεωρείτε υπερβολικό;
 Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Δεν το θεωρώ καθόλου υπερβολικό. Όπως είπα και ο ίδιος, δεν δίνω καμία ευκαιρία σε νέο Έλληνα συγγραφέα. Η ευθύνη εδώ βαραίνει καθαρά τους εκδότες.
 
Camilo Trece: Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι Έλληνες συγγραφείς. Αυτοί που δηλώνουν κάτι τέτοιο, μάλλον δεν είχαν την τύχη να διαβάσουν κάποιον απ’ αυτούς, γιατί καήκανε από κάποιον ατάλαντο πολυδιαφημισμένο συγγραφέα.
 
13) Μήπως επικρατεί σοβαροφάνεια στον χώρο του βιβλίου;
Camilo Trece:  Δυστυχώς ναι. Έχουμε συνδέσει υποσυνείδητα το βιβλίο με τη σοβαρότητα, τη βαρεμάρα, το αναγκαίο κακό, και αυτό ξεκινάει από τις αηδίες που μας μαθαίνανε στο μάθημα της λογοτεχνίας στο σχολείο.  Γι’ αυτό και στο Καρτέλ, προσπαθούμε να σπάσουμε αυτή την προκατάληψη και να διασκεδάσουμε. Το βιβλίο και η ανάγνωση είναι διασκέδαση . Και είναι, νομίζω, και ένας από τους λόγους που το κοινό μάς έχει αγκαλιάσει και το Καρτέλ έχει φτάσει τα 2000 άτομα σε μόλις δυο μήνες. Και δεν είναι ο αριθμός των φίλων μας. Οποιαδήποτε “λογοτεχνική’’σελίδα φτάνει σε τριπλάσια και τετραπλάσια νούμερα, απλά κληρώνοντας βιβλία. Η αλληλεπίδραση, που έχουμε στο Καρτέλ, είναι φοβερή. Τα σχόλια, οι ιδέες και οι προτάσεις που μας κάνουν οι cartelistas είναι δεκάδες καθημερινά. Το Cartel δεν είναι ο Αχιλλέας και ο Camilo. Το Καρτέλ είναι το κοινό του και ανήκει σ’ αυτό (πάντα ήθελα να παραφράσω Παπανδρέου).
 
14) Ποια είναι τα βιβλία που έχετε αγαπήσει; Υπάρχει βιβλίο που να σας έχει συγκλονίσει;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Το “Therion” του Σπύρου Καρυδάκη. Πρόκειται για το σπουδαιότερο βιβλίο της μεταπολιτευτικής ελληνικής λογοτεχνίας και ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Φυσικά δεν διαφημίστηκε από κανέναν.
 
Camilo Trece: Τη μύτη του Γκόκολ. Έχουν περάσει χρόνια που το διάβασα, αλλά ακόμα το σκέφτομαι.
 
15) Έχω την εντύπωση ότι πολλοί σας διαβάζουν, αλλά φοβούνται να πατήσουν “μου αρέσει” στα άρθρα σας. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
Camilo Trece: Φυσιολογικότατο αλλά και τρομακτικό. Υπάρχουν άτομα που μας γουστάρουν, που μας έχουν στείλει και κείμενα, και εντελώς ξαφνικά βγήκανε από μόνα τους από τη σελίδα. “Από μόνα’’ τους... Έπεσε γραμμή από τον εκδοτικό τους οίκο να κόψουν επαφές μαζί μας.
 
16) Πρόσφατα μιλώντας με έναν βιβλιοπώλη έμαθα ότι ανεβαίνουν μικροί (και σοβαροί, το τονίζω) εκδοτικοί, όπως επίσης τα καλά (αυτό το τόνισε ο βιβλιοπώλης) διηγήματα και νουβέλες. Τόσα χρόνια ακούγαμε από τους εκδοτικούς (και άλλους) ότι ο κόσμος θέλει μόνο πολυσέλιδα βιβλία. Πώς κρίνετε την αλλαγή;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Πρόκειται για μια νέα τάση καθαρά μαρκετίστικου χαρακτήρα, που έφερε η κρίση. Την εποχή των παχέων αγελάδων οι εκδοτικοί ήθελαν «τούβλα», επειδή ο κόσμος είχε λεφτά. Τώρα που έσφιξαν τα γάλατα, το γύρισαν στη νουβέλα…
 
17) Τελικά, ένα χρυσό βατόμουρο είναι το πιο άσχημο που μπορεί να συμβεί σε έναν συγγραφέα;
Αχιλλέας Σωτηρέλλος: Το πιο άσχημο για έναν συγγραφέα, είναι να γράψει μια αθλιότητα και να την προωθεί πληρώνοντας από εδώ και από εκεί. Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα, αλλά ας το αφήσουμε…
 
Camilo Trece: Εννοείται πως όχι. Η κακή διαφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση. Υπάρχουν συγγραφείς  που μας έχουν παρακαλέσει να τους γράψουμε χρυσό βατόμουρο.
 
 
Σας ευχαριστώ για την κουβέντα μας.
 
Βιογραφικά:
 
1) Ο Αχιλλέας Σωτηρέλλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο εξωτερικό. Ο "Θησαυρός" είναι το πρώτο του βιβλίο. 
 
2017) Ο τελευταίος Μάης, Anima Εκδοτική
(2013) Κακή Ζωή, σοφία A.E.
(2009) Φλόγες στο ρετιρέ, Εμπειρία Εκδοτική
(2008) Ο θησαυρός, Οξύ
 
(2017) Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο, Εκδόσεις iWrite.gr
(συμμετοχή σε συλλογικό έργο)
 
 
2) Ο Camilo Trece είναι πρώην ταξιτζής. Πρώην Συριζαίος. Πρώην Περιπτεράς. Πρώην δεξί μπακ του Αετού Κορυδαλλού. Νυν συγγραφέας διηγημάτων και συνδημιουργός του ηλεκτρονικού λογοτεχνικου περιοδικού cartel. Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων εκδόθηκε από τις εκδόσεις Βακχικον με τίτλο "Ο Τελευταίος Χτύπος".
 
 
 
Για το Book-Tour, Κωνσταντίνα Κοράκη.
 
Η Κωνσταντίνα Κοράκη ζει στην Αθήνα. Έχει γράψει την “Ανταριασμένη” και τη “Σαφένια”. Η νουβέλα της με τίτλο: "Η Λέσχη των Χρωμάτων" θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Άρθρα της θα βρείτε στο Book-Tour και το Lovart’s Corner, ενώ διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στους εξής ιστότοπους: Book-Tour, Fractal, τοβιβλιοnet, nyctophilia.gr

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ!

 

Ένα μυθιστόρημα που σας μυεί στον κόσμο της φαντασίας,

μια ηρωίδα σε συνεχή δίνη

και ένας αναγνώστης, εσύ, 

που μπορεί να το απολαύσει 

ως την τελευταία σελίδα.

 

Αποκτήστε το άμεσα: 

www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=722944

 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο 

του δημιουργού του BOOK TOUR!

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Λίγα λόγια για το παραμύθι 

"Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών" του Θεοφάνη Θεοφάνους, 

εικονογράφηση Ιωάννα Αθανασοπούλου - Ελληνοεκδοτική.

Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι 
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.


Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι. 
Πάντα κάποιος την προλάβαινε. 
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα. 
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον 
και η καρδιά της τικ τακ, 
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…

Το βιβλίο περιλαμβάνει
Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων 

από την εκπαιδευτικό Μελίνα Ιντζέ.

 

Ένα παραμύθι ενσυναίσθησης.
Κάθε αντίτυπο του βιβλίου περιλαμβάνει 
Πιστοποιητικό κυριότητας αληθινού αστεριού 

Αποκτήστε το άμεσα: ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ariadni-i-nuxta-twn-peftasteriwn

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 9.00 ως τις 17.00 

στο 210-36.13.676

✉ info@ellinoekdotiki.gr

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη