«ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ»: Γλυκόπικρο ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ρομάντζο…

2023-11-08 11:47

Οι 3 βασικές λέξεις που χαρακτηρίζουν μια απ’ τις πιο συζητημένες ταινίες της χρονιάς είναι αυτές στον τίτλο. Η λέξη ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ δεν μπήκε τυχαία με κεφαλαία, διότι έχουμε συνηθίσει άλλους κινηματογραφικούς κανόνες στις ταινίες με άξονα το ρομάντζο. Εδώ θα γνωρίσεις την ιδιαίτερη ποιότητα και τον χαρακτήρα που περιέχει μια σχέση μεταξύ Κορεατών. Υπάρχει και μία τέταρτη καταλυτική λέξη που θα την αντιληφθείς στην πορεία και θα τον χρεωθεί ο θηλυκός πόλος: Ψυχανάλυση! Αποκτά δε μέγιστη βαρύτητα όταν η έρμη Nora θα αναλάβει άτυπα και δίχως καν να το καταλάβει τον ρόλο της ψυχαναλύτριας!!

Imdb

Πολλά άρθρα γράφτηκαν γι' αυτό το ιδιότυπο για εμάς τους δυτικούς ρομάντζο και προκαλεί εντύπωση για το ποιες ήταν τελικά οι παράμετροι που συγκίνησαν και δημιούργησαν αυτό το ρεύμα υποστήριξης για την ταινία. Με δεδομένο ότι το πρώτο μέρος είναι εξαιρετικά χαμηλότονο και ότι οι τόνοι ανεβαίνουν όταν στο κάδρο μπαίνει ο ανασφαλής, αλλά υψηλού επιπέδου ενσυναίσθησης Αμερικάνος σύζυγος της Nora, υποψιάζομαι ότι το γυναικείο φύλο αρχικά σαγηνεύτηκε απ’ την αρρενωπότητα, ευγένεια, αγνότητα και ποιότητα του Κορεάτη πρωταγωνιστή! Ο οποίος έχει μπλοκάρει συναισθηματικά, ψάχνει και βρίσκει την παλιά του φίλη και κάνει το μεγάλο βήμα να ταξιδέψει στη Ν. Υόρκη για να πάρει τις απαντήσεις που η ζωή του έδωσε, αλλά πεισματικά δεν αποδέχτηκε. Οι μηδενικές πιθανότητες δεν θα τον καταβάλλουν και θα πάει κόντρα στο πεπρωμένο αυτής της ζωής. Ο Hae θα πέσει ηρωικά μαχόμενος και με το χαμόγελο στα χείλη θα επιστρέψει στην Κορέα!

Άρα ποιος είναι το θύμα στο πεδίο της μάχης;… Αυτή που ανέλαβε το ξεμπολοκάρισμά του! Αυτή θα μείνει τσακισμένη, η οποία αφού παρασύρθηκε σε αυτό το παιχνιδάκι εξ αποστάσεως θηλυκής ματαιοδοξίας, όταν βρέθηκε ολοζώντανο μπροστά της, έδωσε όλη την δικιά της ψυχική δύναμη και ποιότητα για να τον επαναφέρει στο σήμερα, αναλαμβάνοντας την ψυχανάλυσή του. Αυτός ο γλυκός της αγώνας  θα την ξεζουμίσει μέχρι τελευταίας ρανίδος. Τα έχουν αυτά οι σχέσεις, ειδικά όταν αντιλαμβάνεσαι αργά τι εστί ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ!

Υ.Γ.: Και ναι, οι Κορεάτες πίνουν μέχρι τελικής πτώσεως, του δίνουν και καταλαβαίνει, δίχως να τους νοιάζει το χτες, το αύριο ή το κάρμα! Το «In – Yun» είναι ωραίο παραμυθάκι για να κολακεύεις τα κορίτσια, η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλοι έχουμε ΜΙΑ ζωή… TAKE A LIFE, όπως λέμε στην Ν. Υόρκη!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη