Όλα σού τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη-Δημήτρης Μπουραντάς

2015-08-27 17:01

Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη 

Δημήτρης Μπουραντάς

 

Το παραπάνω βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα με δύο βασικούς πρωταγωνιστές. Την φοιτήτρια Άννα και τον καθηγητή της Νίκο Αλεξίου. Στην προσπάθεια του καθηγητή να βοηθήσει την Άννα να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό που είναι θαμμένος στα μύχια της ψυχής της, τον δρόμο που θα ακολουθήσει για την ανοδική της πορεία στον τομέα των σπουδών της, αναπτύσσεται μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση. Τα συναισθήματα που την περιβάλλουν είναι αμφίδρομα. Τα όρια μεταξύ της φιλίας, του έρωτα και της συναδελφικότητας είναι πολύ λεπτά. Κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να τα ξεχωρίσει. 

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν ακολουθεί τα στερεότυπα μονοπάτια που χάραξαν πολλοί συγγραφείς. Η μυθιστορηματική γραφή συνδυάζεται άψογα με την διατύπωση βασικών εννοιών και θεωριών από την επιστήμη των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται τόσο η εγρήγορση του αναγνώστη όσο και η μεταφορά αρχών και αξιών που είναι απαραίτητες για την ορθή ανάπτυξη της προσωπικότητας. Με γλώσσα απλή και κατανοητή ο αναγνώστης <<βουτάει>> στα βαθύτερα σημεία της ιστορίας. Κατεδαφίζει τα πρώτα τείχη που συναντά και αναζητά τις ενδότερες λεπτομέρειες της ιστορίας. Δεν σταματά, όμως, εκεί. Με την συγκεκριμένη ιστορία, που μοιάζει με εξομολόγηση των προσωπικών στιγμών του συγγραφέα, ο αναγνώστης προσπαθεί να ανακαλύψει μόνος του την λέξη που ξέχασε να μάθει ο Νίκος στην Άννα. Και ίσως και ο ίδιος να μην την έχει μάθει... Ίσως την συνατήσει στη ζωή του με ενακτήριο λάκτισμα αυτό το βιβλίο... 

Οι ήρωες απλοί και καθημερινοί γίνονται αμέσως οικείοι στον αναγνώστη, ώστε το μήνυμα να γίνεται πιο άμεσο και κατανοητό. Οι έξοχοι διάλογοί του ανθισμένοι με διάσπαρτες ρήσεις σπουδαίων φιλοσόφων και εξέχοντων προσωπικοτήτων που στηγμάτισαν την ανθρώπινη ιστορία και σκέψη, αφήνουν τα περιθώρια ώστε να διαφανούν μηνύματα ηθικής και ατομικής αναζήτησης. 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς καταφέρνει να μας χαρίσει ένα κείμενο με το οποίο όχι μόνο να αξιοποιούμε τις πολύτιμες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας, αλλά και να ανασύρουμε από την σκόνη της ρουτίνας τα σημεία του εαυτoύ μας που θάφτηκαν δίχως να το συνειδητοποιήσουμε, επαναπροσδιορίζοντας το νόημα και το σκοπό του παρόντος και εξαλείφωντας τα τρωτά σημεία που κυριαρχούν στη ζωή μας.

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη