Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ – Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, Εκδόσεις Πατάκη, 2017Κ

2018-01-01 18:34

Άλλη μια χρονιά ξεκινά κι εμείς εδώ στο BOOKTOUR και τη στήλη «Ταξιδεύοντας με τα βιβλία» ξεκινάμε για τρίτη χρονιά τα “ταξίδια” μας. “Ταξίδια” με συντροφιά όμορφες ιστορίες, σε υπαρκτούς και φανταστικούς κόσμους, με χάρτινους ήρωες που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν και φυσικά με όλους εσάς. Πάμε λοιπόν να κάνουμε το πρώτο ταξίδι της χρονιάς.

Όπως κάθε φορά, αυτόν τον πρώτο μήνα του χρόνου, όλοι βάζουμε στόχους, γράφουμε λίστες με όσα θέλουμε να καταφέρουμε, με όσα δεν προλάβαμε να επιτύχουμε την προηγούμενη χρονιά, με όσα μας προβληματίζουν… Κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα: τι να πετάξουμε και τι να κρατήσουμε, τι πρέπει να διορθώσουμε, να αλλάξουμε, τι έχει σημασία στη ζωή μας και τι όχι. Είναι και οι γρήγοροι ρυθμοί που δε μας αφήνουν χρόνο να δούμε τη ζωή καθαρά, τα σημαντικά πράγματα, την ουσία. Αποφάσισα λοιπόν αυτό το πρώτο ταξίδι της χρονιάς να το κάνουμε συντροφιά με έναν «Μικρό Πρίγκιπα» και να θυμηθούμε ξανά την ιστορία του που έχει να μας μάθει – ή να μας θυμίσει -  πολλά.

Πρέπει να έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι χρόνια από την πρώτη φορά που διάβασα τον «Μικρό Πρίγκιπα». Όπως κάθε παιδί μαγεύτηκα από τις περιπέτειες, τα ταξίδια, τους παράξενους ανθρώπους που συνάντησε, τη φιλία του με μια αλεπού και τη βαθιά αγάπη που ένιωθε για ένα τριαντάφυλλο.

Μεγαλώνοντας διάβασα αρκετές φορές το βιβλίο και συνεχίζω να επιστρέφω σε αυτό. Όλος αυτός ο παράξενος κόσμος που με μάγεψε ως παιδί, συνεχίζει να με μαγεύει και σήμερα που μπορώ να διαβάζω πίσω από τις λέξεις, τα κρυφά νοήματα. Αυτή θεωρώ πως είναι και η επιτυχία του Γάλλου συγγραφέα: κατάφερε να γράψει ένα παραμύθι για μικρά παιδιά και ένα βαθιά φιλοσοφικό βιβλίο για μεγάλους.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου παρά τους άλλους. Αν καταφέρεις να κρίνεις δίκαια τον εαυτό σου, είσαι στ’ αλήθεια σοφός»

Ένας πιλότος μετά από μια βλάβη στον κινητήρα του αεροπλάνου του βρίσκεται στην Σαχάρα μόνος και χωρίς προμήθειες. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για εκείνον να επισκευάσει το αεροπλάνο. Και κάπου εκεί συναντά ένα παράξενο πλάσμα, τον Μικρό Πρίγκιπα που του ζητάει να του ζωγραφίσει ένα αρνί και η ιστορία ξεκινά.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να γνωρίζουν τίποτα. Τ’ αγοράζουν όλα έτοιμα απ’ τους εμπόρους. Επειδή όμως δεν υπάρχουν έμποροι που να πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους»

Ο Μικρός Πρίγκιπας διηγείται στον πιλότο-αφηγητή όσα έμαθε και γνώρισε μέσα από τα ταξίδια του στους Πλανήτες. Κάθε κεφάλαιο και μια μικρή ιστορία, ένα μικρό μάθημα ζωής, μια αξία και πληθώρα συναισθημάτων. Ο βασιλιάς, ο ματαιόδοξος, ο μεθύστακας, ο επιχειρηματίας, ο φανανάφτης, ο γεωγράφος, το φίδι, η αλεπού, το τριαντάφυλλο είναι οι άξονες πάνω στους οποίους ο συγγραφέας στήνει την ιστορία του μέσα από την οποία μαθαίνουμε την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ειρήνης, της ίδιας της ζωής.

Έχουν περάσει περισσότερα από εβδομήντα χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου το οποίο έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, έχει μεταφερθεί σε τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο κι όμως η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα συνεχίζει να συγκινεί και θα συνεχίσει να συγκινεί μικρούς και μεγάλους γιατί κρύβει μέσα της μεγάλες και σπουδαίες αλήθειες.

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν»

Καλή ανάγνωση!

Για το BOOK TOUR, Χάρης Γαντζούδης.

Ζητήστε τις ποιητικές συλλογές 

"ΣΩΜΑΤΑ" και "Ν΄ ΑΝΤΕΧΩ" 

του Χάρη Γαντζούδη

 σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

 

Μόλις κυκλοφόρησε!

Η ποιητική συλλογή Ν` αντέχω περιέχει τη φθορά που ο χρόνος προκαλεί στις σχέσεις των ανθρώπων, τον πόνο του τέλους, τον θυμό της αποτυχίας, τη θλίψη της μοναξιάς μα και την ελπίδα για να μπορεί η ψυχή ν` αντέχει. Η συγγραφή των δεκαπέντε ποιημάτων αποτέλεσε λύτρωση για την ψυχή μου και θα είμαι ευτυχής αν κάποιο από αυτά λυτρώσει και τη δική σας ψυχή.

 
Αποκτήστε το άμεσα: 

Περιγραφή

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων που αποτυπώνουν στιγμές φόβου, πανικού, απουσίας, απώλειας, αναζήτησης, μετάβασης, απόφασης, απελευθέρωσης… Στιγμές λίγο πριν το ξέσπασμα της μπόρας που όμως όταν περάσει θα φανεί ο ήλιος κι ο ουρανός θα καθαρίσει από τα σύννεφα, από ό,τι μας εμποδίζει να δούμε τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας.

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων μέσα από τα οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να μας μεταφέρει εικόνες, συναισθήματα, αλήθειες, μιας εποχής που τρέχει κι αλλάζει και να μας βάλει στη ζωή ανθρώπων που είτε την ακολουθούν είτε μένουν αγκιστρωμένοι στον δικό τους κόσμο.

 

Αποκτήστε το άμεσα:

 www.tsoukatou.gr/nees-kyklofories/klik-deuteroleptwn-detail.html

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά 

και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Λίγα λόγια για το "Σουβέρ".

Η παρούσα σπονδυλωτή ποιητική συλλογή ξετυλίγεται σαν ταινία μικρού μήκους και ακολουθεί το χρονικό μιας σχέσης. Αν την μελετήσεις διεξοδικά θ’ αντιληφθείς πως και η ίδια η ζωή είναι φιλμάκι. Αψεγάδιαστο έργο τοπίων, ερμηνειών και ονειρικών συναισθημάτων.

Αποκτήστε το άμεσα: goo.gl/8wdzma

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 11 το πρωί 

ως τις 3 μετά το μεσημέρι 
στο 210-7511395  και στο 699.75.11.395.

✉ info@alloste.gr

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά 

και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Ανανεωμένη.
Παιχνιδιάρικη όσο ποτέ.
Η παιδική ποίηση φόρεσε τα γιορτινά της!

 Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 11 το πρωί 

ως τις 3 μετά το μεσημέρι 
στο 210 82 23 574 και στο 211 0123 834.
 anemosekdotiki@yahoo.gr

"Μια τρυφερή, μελωδική και παιχνιδιάρικη συλλογή ποίησης. Ένα βιβλίο που σου μαθαίνει πώς να μαθαίνεις να συγχωρείς, πώς να μη χάνεις το κουράγιο και το θάρρος σου όταν όλα γύρω σου συννεφιάζουν. Πώς να δίνεις αξία στ’ ασήμαντα για πολλούς και πώς να κερδίζεις ό,τι επιθυμείς έχοντας δόρυ κι ασπίδα το καλό. Ποιήματα που γίνονται τραγούδι. Ποιήματα πλημμυρισμένα με πινελιές σκανταλιάς. Ποιήματα που, αν τα ενώσεις, θα έχεις αποκτήσει έναν ακόμη πιστό φίλο.

Μην αργείς, δώσε μου το χέρι σου. Ο χρόνος κυλά…

Περιλαμβάνονται 25 ποιήματα και 

παιχνιδοασκήσεις για παιδιά σχολικής και 

προσχολικής ηλικίας."

 

Έχει ο καιρός γυρίσματα, σκανταλιές και τιτιβίσματα!

  • Βραβείο παιδικού ποιητικού έργου - Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
  • Βιβλίο της χρονιάς 2018 - Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων 

Ποίηση: Θεοφάνης Θεοφάνους 

Εικόνες εξωφύλλου-οπισθοφύλλου: 

Αθηνά Μιχοπούλου

εκδόσεις Άλλωστε

Διάστ.: 14,5 x 21 εκ. - 50 σελ.
ISBN 978-618-5253-33-2
Θα το βρείτε εδώ:
 https://goo.gl/oWUUqo

 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο 

του δημιουργού του BOOK TOUR!

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά 

και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Λίγα λόγια για το παραμύθι 

"Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών" 

του Θεοφάνη Θεοφάνους, 

εικονογράφηση: Ιωάννα Αθανασοπούλου - Ελληνοεκδοτική.

Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι 
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.


Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι. 
Πάντα κάποιος την προλάβαινε. 
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα. 
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον 
και η καρδιά της τικ τακ, 
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…

Το βιβλίο περιλαμβάνει
Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων 

από την εκπαιδευτικό Μελίνα Ιντζέ.

 

Ένα παραμύθι ενσυναίσθησης.
Κάθε αντίτυπο του βιβλίου περιλαμβάνει 
Πιστοποιητικό κυριότητας αληθινού αστεριού 

Αποκτήστε το άμεσα: ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ariadni-i-nuxta-twn-peftasteriwn

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 9.00 ως τις 17.00 

στο 210-36.13.676

✉ info@ellinoekdotiki.gr

Επαφή

book tour (e-magazine) Για οποιαδήποτε απορία ή πρόταση συνεργασίας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. booktourmagazine@gmail.com

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον διαχειριστή και δημιουργό του περιοδικού: Θεοφάνη Θεοφάνους.
theofanis_theofanous@yahoo.gr