«Ο ΓΙΟΣ»: Ο Ίκαρος έπεσε…

2023-07-24 13:42

Ποιος διαθέτει την ψυχραιμία να αντικρίσει τον μαρασμό της ίδιας του της καρδιάς, ποιος αντέχει αυτόν τον πόνο, ποιος έχει τον τρόπο να σταματήσει την αιμορραγία της θλίψης; Ο ήλιος σου σβήνει, ο γιος σου δύει πριν την ώρα του. Πόσο βαρύ είναι το φορτίο για έναν πατέρα που βλέπει το είδωλό του, τον γιο του, να λιώνει από μια βαριά ψυχική ασθένεια; Ποιος πατέρας δεν θα περάσει απ’ το στάδιο της άρνησης, ποιος δεν θ' αντισταθεί στην προοπτική ενός ζοφερού μέλλοντος και δεν θ’ αναζητήσει την ελπίδα μέσα από γλυκές στιγμές του παρελθόντος; Ναι, είναι μια δραματική ταινία που θα γρατσουνίσει τις δικές σου αδυναμίες, τύψεις και φόβους. Ειδικά αν είσαι διαζευγμένος απαιτεί ένα κλικ παραπάνω ωριμότητας στη θέασή της!

 

Showtimes

Από την άνοια στην εφηβική κατάθλιψη, η αργή κάθοδος προς την κόλαση για δεύτερη συνεχόμενη ταινία για τον Φλόριαν Ζέλερ  και οι  τραγικές διαστάσεις που αφορούν μεν όλα τα μέλη μιας οικογένειας, ωστόσο ο προβολέας εστιάζει κυρίως τον άξονα πατέρας – γιος, διόλου τυχαία. Ο γιος αντιγράφει όλα τα στοιχεία που θαυμάζει απ’ τον πατέρα του και τα κρύβει σαν θησαυρούς στο κάστρο που τον έχρισε ιππότη ο πατέρας του. Ο πατέρας θα είναι για πάντα ο βασιλιάς για τον γιο, πάντα θ’ αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα.  

Την στιγμή που ο βασιλιάς επιλέγει να φύγει απ’ το βασίλειό του, η βασίλισσα θα πέσει στα δικά της σκοτάδια, ο πρίγκιπας θα βιώσει την εγκατάλειψη, τη θλίψη και την απόγνωση. Το σύμπαν του καταρρέει, τα χρώματα χάνονται και σ’ ένα ασπρόμαυρο πλέον περιβάλλον, χάνεται σε μια άβυσσο αναπάντητων κοφτερών ερωτημάτων που τον στραγγαλίζουν μέρα με την μέρα μέχρι να του απομυζήσουν και την τελευταία ανάσα. 

Ο κάθε πατέρας κουβαλάει τα δικά του οικογενειακά βιώματα και προσωπικά λάθη στις επιλογές του. Ποια και πόσα θα σημαδέψουν ανεξίτηλα τον αγαπημένο του γιο είναι θέμα ωριμότητας και ρίσκων. Αν τα φτερά που του έχεις χαρίσει είναι αδύναμα τότε αργά ή γρήγορα θα τον δεις να τσακίζεται στα βράχια…   

Εξαιρετικός ο Χ. Τζάκμαν ως πατέρας, σχετικά αξιοπρεπής ο νεαρός Ζεν ΜακΓκράθ ως γιος, ανατριχιαστικός ο Α. Χόπκινς, ως συνήθως! Όσο για τον Γ. Λαμπρινό στο μοντάζ, κεντάει πάλι το αγόρι μας, κεντάει!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.
 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη