Ν` ΑΝΤΕΧΩ - Χάρης Γαντζούδης, Εκδόσεις το ανώνυμο βιβλίο, 2016

2016-11-01 15:00

Νοέμβριος και για ακόμη μια φορά είμαι εδώ, στο αγαπημένο πια BOOK TOUR και στη στήλη "Ταξιδεύοντας με τα βιβλία" για να παρουσιάσω ακόμη μια λογοτεχνική στιγμή. Γιατί αυτός είναι ο στόχος αυτής της στήλης  να σας "ταξιδεύει" κάθε μήνα μέσα από μια λογοτεχνική στιγμή που πρώτα χάρισε σε εμένα ένα υπέροχο ταξίδι. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά...

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις το ανώνυμο βιβλίο, η νέα ποιητική μου συλλογή με τίτλο "Ν` αντέχω". Αν και μου είναι αρκετά δύσκολο να γράφω για κάτι δικό μου, η χαρά είναι τόση που ήταν αδύνατον να μην κάνω μια αναφορά από εδώ.

Η συγκέντρωση του υλικού για αυτή τη συλλογή ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο. Κάποια ποιήματα από το "συρτάρι", που δεν αντέχαν άλλο το σκοτάδι συνάντησαν τις νέες εμπειρίες που έγιναν λέξεις και μετά βαπτίστηκαν κι αυτές ποιήματα. Κι έπειτα ξεκίνησε η αναζήτηση στέγης. Η διαδρομή δύσκολη μα τα καλά νέα δεν άργησαν. Στο δρόμο μου, ήρθαν οι εκδόσεις το ανώνυμο βιβλίο και το όνειρο άρχισε να παίρνει σχήμα.

Πολλές συναντήσεις, συζητήσεις, αναλύσεις για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μεγάλη η αγωνία, το άγχος, η ανυπομονισία. Μα όταν κράτησα στα χέρια μου το πρώτο αντίτυπο τα ξέχασα όλα.

Για τα δεκαπέντε ποιήματα που απαρτίζουν την συλλογή δε θα πω πολλά καθώς επιθυμώ ο αναγνώστης να τα ανακαλύψει μόνο του. Θα αναφέρω μόνο τα όσα έγραψα στο εισαγωγικό σημείωμ

"Η ποιητική συλλογή Ν` αντέχω περιέχει τη φθορά που ο χρόνος προκαλεί στις σχέσεις των ανθρώπων, τον πόνο του τέλους, τον θυμό της αποτυχίας, τη θλίψη της μοναξιάς μα και την ελπίδα για να μπορεί η ψυχή ν` αντέχει..."

Πριν κλείσω αυτό το άρθρο θα ήθελα να πω κάποια ευχαριστώ που δεν είναι καθόλου τυπικά μα ουσιαστικά. Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκδότη, κύριο Γιάννη Κομνηνό για την εμπιστοσύνη και την υπεροχή συνεργασία. Μετά την ζωγράφο και φίλη Ελένη Παπανικολάου για το εξαιρετικό εξώφυλλο και που πάντα είναι εκεί να με στηρίξει και να μου χαρίσει το ταλέντο της. Τέλος φίλους και αγαπημένους ανθρώπους για τις συμβουλές και το χρόνο τους.

Δε θα γράψω άλλα μόνο εύχομαι η ποιητική συλλογή Ν` αντέχω να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά.

Καλή ανάγνωση!

Για το BOOK TOUR, Χάρης Γαντζούδης.

 

Απόσπασμα...

ΜΟΝΟ ΣΥΝΝΕΦΑ

Απόψε νιώθω πανικό.

Αναζητώ κάποιο χέρι να μου δείξει την έξοδο κινδύνου απ` τη ζωή μου

που έχει γίνει ασήκωτη, βαριά.

 

Με δυσκολία η ανάσα βγαίνει

η καρδιά δύσκολα δέχεται το αίμα

κι είναι στιγμές που επιθυμεί το ξαφνικό!

 

Απόψε ασήκωτη η μοναξιά

στον ορίζοντα μόνο σύννεφα.

Κανένα χέρι

καμία έξοδος κινδύνου

καμία ελπίδα

μόνο σύννεφα. 

Περιγραφή

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων που αποτυπώνουν στιγμές φόβου, πανικού, απουσίας, απώλειας, αναζήτησης, μετάβασης, απόφασης, απελευθέρωσης… Στιγμές λίγο πριν το ξέσπασμα της μπόρας που όμως όταν περάσει θα φανεί ο ήλιος κι ο ουρανός θα καθαρίσει από τα σύννεφα, από ό,τι μας εμποδίζει να δούμε τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας.

50 μικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων μέσα από τα οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να μας μεταφέρει εικόνες, συναισθήματα, αλήθειες, μιας εποχής που τρέχει κι αλλάζει και να μας βάλει στη ζωή ανθρώπων που είτε την ακολουθούν είτε μένουν αγκιστρωμένοι στον δικό τους κόσμο.

 

Αποκτήστε το άμεσα:

 www.tsoukatou.gr/nees-kyklofories/klik-deuteroleptwn-detail.html

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη