«ΜΙΛΑ ΜΟΥ»: Μιλάμε για φρέσκα μυαλά και φρέσκο αίμα!

2023-11-03 17:01

Μπορεί η οικογένεια Άνταμς να έχει το πιο χαριτωμένο χέρι για κατοικίδιο, ωστόσο η οικογένεια Φιλίππου έχει το πιο τρομακτικό… κι ας είναι βαλσαμωμένο! Το ένα προσφέρει αγόγγυστα τη βοήθειά του στην Wednesday, το άλλο ανατριχίλες τρόμου σε όλους μας!! Αυτή η ανάγκη για επαφή ακόμα και με το πιο βαθύ σκοτάδι, αυτό το γαργαλητό για μια εμπειρία που ξεπερνάει την ανία των social media της εποχής μας, οδηγεί αρχικά σε καταστολή αναστολών και αμφιβολιών κι ύστερα με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κατηφορική λεωφόρο της κόλασης. Ιδιαιτέρως απολαυστική η διαδρομή για τους φαν των ταινιών τρόμου!

My hot posters

Είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε τον τρόμο να μας περικυκλώνει απ’ την πρώτη μπουκιά ποπ κορν και το στόμα μας να χάσκει νωρίς νωρίς, αντί να καταπίνει! Ακραία σοκαριστική, νοσηρή και κυρίως αποτελεσματική καθώς πατάει το γκάζι και δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς ότι το «ταξίδι» εμπεριέχει κάπου την περίπτωση να νοιώσεις ασφαλής και χαλαρός. Ακόμα κι όταν θα εμπλουτίσει το περιεχόμενο με μετρημένης άριστα δοσολογίας προβληματισμούς και παραμέτρους όπως «διαχείριση κατάθλιψης λόγω απώλειας αγαπημένου προσώπου στην εφηβεία», «χάσμα γενεών» και «παρατηρητές με το κινητό στο χέρι», τα χτυπήματα από τη μεταφυσική πλευρά έρχονται την σωστή στιγμή. Εκεί που η ανάγκη για προβολή στους συνδαιτυμόνες του instagram και των λοιπών σελίδων, οδηγεί σε ατυχέστατες séance με νεκρούς από την άλλη άκρη του τούνελ τους πρωταγωνιστές κι εμάς σε ωραιότατες ανατριχιαστικές εκπλήξεις!

Το σκηνοθετικό δίδυμο ανήκει στη νέα γενιά και παίζει στα δάχτυλα τους κανόνες, τη νοοτροπία και τα ενδιαφέροντα των συνομήλικών τους για να χτίσουν σημερινούς και ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Από την άλλη δεν κρύβω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα ότι παραδέχονται στα ίσα τους επηρεασμούς τους από σπουδαίες ταινίες τρόμου όπως το σουηδικό «Άσε το κακό να μπει» (2008) και μιλάνε με σεβασμό γι' αυτό.

Μια πολύ τονωτική ένεση για το φιλμικό είδος που αξίζει τα λεφτά του που δεν θα σας απογοητεύσει όπως το μετριότατο «Smile»… κι όσο πιο αργά τη νύχτα το δείτε, τόσο πιο πολύ θα το ευχαριστηθείτε!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη