Marvel εναντίον Dc Comics στο σινεμά: Πάρε θέση ΤΩΡΑ!

2016-03-31 18:15

27 ταινίες από την Marvel, 29 από την Dc Comics… ευτυχώς αυτός ο «πόλεμος» δεν έχει τελειωμό! Η μονομαχία των 2 κορυφαίων της Dc Comics, Batman εναντίον Superman, έκανε ρεκόρ εισιτηρίων μεν, αλλά και ρεκόρ χασμουρητών δε… κοινώς το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει πάντα τους λάτρεις των υπερ-ηρώων στο σινεμά!! Υπήρξαν ωστόσο και στιγμές που μας ενθουσίασαν ξυπνώντας το παιδί μέσα μας… τότε που μεταμορφώναμε την πετσέτα του μπάνιου σε μπέρτα και χοροπηδούσαμε απ’ τον καναπέ στο κρεβάτι κάνοντας πτήσεις που ξεσήκωναν κύματα ενθουσιασμού στους συνομήλικους και τα ουρλιαχτά της μάνας! Μπας και νομίζετε ότι έχει αλλάξει κάτι σήμερα;… λάθος νομίζετε! !

Ας θυμηθούμε τις ταινίες και τους ήρωες που ενθουσίασαν φανερά τους μικρούς και κρυφά τους μεγάλους…

 

«Spiderman» (2002)

Wiki

Ο Πήτερ Πάρκερ τσιμπιέται απ’ την αράχνη και μεταμορφώνεται στον λατρεμένο ήρωα μας, ενώ ταυτόχρονα τσιμπιόμαστε κι εμείς για την εκπληκτική μεταφορά του Σαμ Ράιμι απ’ τις σελίδες του κόμικ στην μεγάλη οθόνη! Το κόστος παραγωγής έφτασε τα 130.000.000 $, αλλά με άνοιγμα τριημέρου 115.00.000 $ τι να φοβηθούν… έφτασε τα 404.000.000 $ και οι παραγωγοί ακόμα τα γλεντάνε!

 

«X- MEN» (2000)

Comicbookmovie

Όταν ο Μαγκνέτο επιτίθεται στον καθηγητή Εξέβιερ αντιλαμβάνεσαι ότι η επιστημονική φαντασία βρίσκεται στα καλύτερα της, με τον Μπράιαν Σίνγκερ να σκηνοθετεί μια απ’ τις πιο δυνατές περιπέτειες της χρονιάς, παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές και φέρνοντας απ’ τα ταμεία 296.000.000 $! Ακολούθησαν 4 ταινίες συν 1 ακόμα με θέμα τον Γούλβεριν… καθόλου άσχημα για τους μεταλλαγμένους!

 

«Οι Εκδικητές» (2012)

Novacinema

O οργανισμός διατήρησης ειρήνης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. στρατολογεί Iron Man, Thor, Hulk και Captain America με αποτέλεσμα: 1,5 δις $ εισπράξεις παγκοσμίως και μία υποψηφιότητα στα όσκαρ! Απενοχοποιημένη διασκέδαση με πανέξυπνες κοφτερές ατάκες , εκρήξεις αδρεναλίνης αλλά κι εξαιρετική στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Το ποπ –κορν τελείωσε και δεν το πήρα χαμπάρι!

 

«Ο ΜΠΑΤΜΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» (1992)

Newsarama

Το σκοτεινό και παρανοϊκό τσίρκο του Τ. Μπάρτον με τον απειλητικό πιγκουίνο και την S&M Catwoman αποτυπώνεται άψογα και καθηλώνει τους λάτρεις των κόμικς. Ο σκοτεινός ιππότης επιστρέφει στο γοτθικό του υπόγειο, ενώ η μυθολογία τονώνεται με την παρουσία των εξαίσιων κακών και ξεπερνά σ’ επιτυχία την πρώτη ταινία.

 

«CONSTANTINE» (2005)

Movieposter

O John Constantine ξαποστέλνει δαίμονες πίσω στην κόλαση προσπαθώντας να σώσει την δική του ψυχή. Η ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις σελίδες του Hellbrazer της σειράς των εικονογραφημένων ιστοριών της DC Comics / Vertigo. Η αντι-ηρωική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του βασικού ήρωα J. Constantine. Τρωτός, παρακμιακός και δυναμικός ταυτόχρονα, πίνει και καπνίζει υπερβολικά, έχοντας αναλάβει την σωτηρία του πλανήτη την στιγμή που πεθαίνει από καρκίνο. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα και με τον Deadpool!

 

«Σούπερμαν» (1978)

Pinterest

Σούπερμαν: ο πρώτος σουπερ-ήρωας που φιλοξένησαν ποτέ τα κόμικς οδηγώντας την ένατη τέχνη στη λεγόμενη Χρυσή εποχή της. Με πρωτοποριακά οπτικά εφφέ για την εποχή της, κέρδισε ειδικό βραβείο στην απονομή όσκαρ μαζί με 3 ακόμα υποψηφιότητες. Συνδυάζει υποδειγματικά δράση, χιούμορ και ρομαντισμό κι αποτελεί τον οδηγό για όλες τις μετέπειτα ταινίες με υπερ-ήρωες.

Υ.Γ.: Επίτηδες έβαλα από τρεις ταινίες για καθένα τους και το έβγαλα ισοπαλία… δεν είναι να παίζεις με δαύτους!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη