ΛΑΝΘΙΜΟΣ: Στους ομίλους CHAMPIONS LEAQUE του σινεμά!

2019-01-26 14:11

Όποιος αμφισβητήσει τις 10 υποψηφιότητες για την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου ως προς το δίκαιο, είτε εμπαθής είναι, είτε ανόητος. Η ταινία τις απέσπασε με το σπαθί της απ’ τους ανθρώπους του σινεμά κι όλα τ’ άλλα είναι λόγια απ’ τους προπονητές της εξέδρας. Η προκατάληψη είναι μεγάλο κουσούρι κι όσοι το έχουν στην καμπούρα τους θα δαγκωθούν και θα κατακοκκινήσουν όταν δουν την ταινία. Όπως έγραψα και στον δάσκαλό μου Παναγιώτη, ο Λάνθιμος μοιάζει εδώ με ποδοσφαιριστή που άλλαξε θέση στο γήπεδο και μεγαλούργησε… από τερματοφύλακας, σέντερ-φορ!

Protothema

H αξία των 10 υποψηφιοτήτων μεγάλη, προτού όμως τυλιχτείτε με την γαλανόλευκη και ξεχυθείτε στους δρόμους κορνάροντας και ουρλιάζοντας : «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ – Μεξικανέ, Μεξικανεεεεέ», ας κρατήσουμε λίγο την ψυχραιμία μας για να δούμε τις πιθανότητες για ν’ αγκαλιάσει κάποιος απ’ τους συντελεστές ή ο ίδιος έστω κι ένα απ’ αυτά, διότι σε όλες έχει απέναντί του θηρία, διότι αγαπητοί μου έτσι είναι τα πράγματα στο Champions Leaque του σινεμά! Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται στους ομίλους…

Στον όμιλο της σκηνοθεσίας ο Μεξικανός το παίρνει δια περιπάτου, στης ταινίας ίσως ζοριστεί λόγω «Πράσινου βιβλίου», όπως και στο πρωτότυπο σενάριο. Στον όμιλο της φωτογραφίας έχει μπροστά του τα δύο ασπρόμαυρα (Ρόμα, Ψυχρός Πόλεμος), ενώ στα κουστούμια θα παλέψει με τον «Μαύρο Πάνθηρα»…. θα μας τον γυρίσουν και πληγωμένο στο τέλος! Ο Μαυροψαρίδης θα μπει στην αρένα για να παλέψει στον όμιλο του μοντάζ κι ελπίζει στην έκπληξη, όπως και το δίδυμο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης που βρίσκει μπροστά της δυστυχώς  τον Μεξικανό. Τι μας έμεινε;… να δώσουν την ύστατη μάχη οι κυρίες της ταινίας! Στον όμιλο του β’ γυναικείου ρόλου οι Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις και σ’ εκείνο του α’ γυναικείου, με τις περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους, η Ολίβια Κόλμαν.

Τιμή του και καμάρι του οι 10 υποψηφιότητες που πήρε και η σπουδαία ταινία που γύρισε, αλλά είμαι σίγουρος ότι κι μ’ ένα αγαλματίδιο αν φύγει εκείνη τη νύχτα θα είναι χαρούμενος. Ο Λάνθιμος έχει επίγνωση και που παίζει μπάλα και με ποιους… οι υπόλοιποι όπως φαίνεται όχι!

Υ.Γ.: Ο Μεξικανός είναι ο Αλφόνσο Κουαρόν και παρουσιάζει την ταινία της χρονιάς, είναι ας πούμε η Ρεάλ των όσκαρ! Ποιος θα κατηγορήσει τον Λάνθιμο αν χάσει;… Οι Κατίνες των διάφορων blogs δεν πιάνονται!

 

 Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.            

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη