Η ΓΡΑΜΜΗ - εκδόσεις Μίνωας

2018-06-28 17:33

Το βιβλίο ξεκινά με πρωτοπρόσωπη αφήγηση του ίδιου του κεντρικού ήρωα μεταφέροντας αυτόματα τον αναγνώστη στον δικό του κόσμο. Η ιστορία ξετυλίγεται από μια γραμμή που χαράζεται στο θρανίο της σχολικής αίθουσας. Μια γραμμή που προεκτείνεται και τη συναντάμε σε πολλά στάδια της κοινωνικής μας ζωής. Μια γραμμή που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες.

Μια γραμμή που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν, λόγω διαφορετικού κοινωνικού, μορφωτικού, πολιτισμικού υπόβαθρου μεταξύ τους.

Είναι άραγε ικανό ένα παραμύθι, όπως αυτό, ν΄ αποτελέσει τη γόμα που θα σβήσει τις όποιες διαφορές μάς χωρίζουν; Έχει τη δύναμη να εξομαλύνει πληγές και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας; Από την πρώτη κιόλας ανάγνωση σας διαβεβαιώνω πως ΝΑΙ: Το λογοτεχνικό αριστούργημα “Η γραμμή” είναι ένας ύμνος στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την προσφορά. Ένα φτερούγισμα που ξορκίζει τη μοναξιά και που βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε την ύπαρξή μας, να τη δούμε με γυμνό μάτι, να την αγαπήσουμε όπως ακριβώς είναι και να προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά την αφετηρία εκείνου του ταξιδιού όπου οδηγεί στη χαρά, στην προσωπική ελευθερία και τη λύτρωση.

Το απόλυτα κατανοητό λεξιλόγιο, η πλοκή, ο γρήγορος ρυθμός, οι παιδικές πινελιές αθωότητας και το ευρηματικό σημείο όπου ο ένας εκ των δύο ηρώων συνειδητοποιεί πως ο διπλανός του είναι ίσως το πολυτιμότερο κομμάτι του παζλ για μια ευτυχισμένη σχολική ζωή, δημιούργησαν συγκινησιακή φόρτιση. Από τα κείμενα που θα σας ακολουθούν για καιρό.

Συγχαρητήρια στους συγγραφείς Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη που μέσα σε όλα όσα γενναιόδωρα μας πρόσφεραν, μας θύμισαν μια απλή αλλά μεγαλειώδους σημασίας ρήση: «Ό,τι ξεκινά με θυμό, τελειώνει με ντροπή».

 

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, ξανά… στην πρώτη γραμμή!

 

Το βιογραφικό τής εικονογράφου Αιμιλίας Κονταίου θα έπρεπε να ξεκινά ως εξής: «Γεννήθηκε από την ένωση τ΄ ουρανού και της θάλασσας, ζει κάπου ανάμεσα στ΄ αστέρια και στα σύννεφα, κυκλοφορεί ως άγγελος ανάμεσά μας και ζωγραφίζει ακούραστα τα χαμόγελα των παιδιών. Κουρνιάζει δίπλα τους για να τ΄ αποκοιμίζει όπως τους αξίζει: τυλιγμένα στη ζεστασιά και στη φωτεινότητα των χρωμάτων της.»

Η δημιουργός χάρισε στους αναγνώστες μια εξαιρετική εικονογράφηση. Αξιοζήλευτο το παιχνίδι της με το γκρι χρώμα και η προσμονή που δημιούργησε στο αναγνωστικό κοινό ξεκινώντας από το εξώφυλλο ώσπου να καταλήξουμε στην πολύχρωμη αποτύπωση του πρωταγωνιστή τής ιστορίας!

 

Στιγμές μαγικές, ονειρικές, γεμάτες ζωή!

Αποκτήστε τες τώρα:

www.minoas.gr/book-4725.minoas

 

Συντελεστές: 

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. 
Είναι συντονιστής της "Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω" (Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2012). Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα "Θεσσαλία". Έχει την επιμέλεια της σελίδας "Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου" στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice (Βραβείο Κυριάκος Παπαδόπουλος για τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως του διαδικτύου για τη Φιλαναγνωσία από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2013) και διατηρεί τη στήλη "Βιβλίο... στο μικροσκόπιο". 
Το 2011 και το 2012 τιμήθηκε με Έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Το 2013 το βιβλίο του "Ένα αστέρι για μένα" βρέθηκε στη βραχεία λίστα βραβείων Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους "Είναι κάτι που μένει" με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2015 το βιβλίο του "Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα" βρέθηκε στη βραχεία λίστα Κρατικών βραβείων. Το 2016 το βιβλίο του "Η αποθήκη" βρέθηκε στη βραχεία λίστα βραβείων Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώ το βιβλίο του "Μάγισσες Γόμες" στη βραχεία λίστα βραβείων Public. Την ίδια χρονιά, το κείμενό του "Τα φανταστικά μου ταξίδια" τιμήθηκε με Έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

 

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Είναι συντονιστής της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω και διατηρεί τη στήλη "Εικονογράφοι" στη σελίδα "Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου" της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos Voice. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση". Το παραμύθι του "Ένα αστέρι για μένα" βρέθηκε το 2013 στη βραχεία λίστα βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ το βιβλίο του "Χιονισμένη πλατεία" βρέθηκε το 2017 στη βραχεία λίστα βραβείων του περιοδικού "Ο Αναγνώστης".

 

Η Αιμιλία Κονταίου γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Ζωγραφίζει από παιδί, διαβάζει, τραγουδάει, παίζει μουσική και βλέπει πολλά animation και ταινίες. Αγαπημένος της ήρωας είναι ο Πίτερ παν γιατί δεν μεγαλώνει ποτέ. Αυτός ήταν και ο λόγος που η παιδική εικονογράφηση την κέρδισε από την αρχή. Μέσα από την δουλειά της μπορεί να δημιουργήσει έναν κόσμο δικό της στον οποίο μπορεί να παραμείνει για πάντα παιδί.

Αποφοίτησε με έπαινο από την σχολή του ΑΚΤΟ στην Αθήνα, στο τμήμα του κόμικς και έχει διακριθεί με το 2ο βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού «9» της Ελευθεροτυπίας.

Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 40 βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια της έχει τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά που είχε όταν έκανε την πρώτη της ζωγραφιά.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης.

Tο 2013 εικονογράφησή της συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της παγκόσμιας βιβλιοθήκης νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen)ʽArche Kinder Kalender 2013.

 

Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη