ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ τον Mikey Wax

2017-06-28 20:56
Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα στη μουσική, πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, χαρισματικούς, εξαιρετικά δημιουργικούς, με πρωτοποριακές ιδέες, και καμιά φορά σε πιάνει και μια μικρή απογοήτευση ότι τα τελευταία χρόνια σπανίζουν, εμφανίζεται μια περίπτωση σαν τονMikey Wax και αναθεωρείς!
 
Γιατί, έχουμε δει μουσικούς να παίζουν δύο ή περισσότερα μουσικά όργανα, π.χ. κιθάρα και φυσαρμόνικα ή πιάνο και κιθάρα ή κιθάρα και ντραμς, αλλά όχι ταυτόχρονα. Ο Mikey, παρότι κατά βάση είναι πιανίστας (ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο σε ηλικία 8 ετών), μπορεί να παίζει ταυτόχρονα κιθάρα και πιάνο, όπως αποδεικνύει περίτρανα το βίντεο (που ανέβασε ένας τυχερός που βρέθηκε σε live του Mikey). Επίσης, ο Mikey Waxείχε την ιδέα να παίζει ζωντανά στα σπίτια των πρώτων θαυμαστών του. Έτσι, ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις και πραγματοποιήσε περίπου 200 (!) τέτοιες συναυλίες σε σαλόνια στα σπίτια θαυμαστών του ανά την Αμερική.
Και πραγματικά, έχει πολύ όμορφα τραγούδια, όπως το ανεβαστικό You lift me up (εξίσου ενδιαφέρον και στην ακουστική του εκδοχή), το ρομαντικό Counting On You, το Only One με το ευφάνταστο βίντεο κλιπ, ή το Love Always Winsπου σύμφωνα με τον Mikey είναι ένα τραγούδι υπέρ της αγάπης και εναντίον της κάθε μορφής ρατσισμού. Ακόμα, το Bottle of Jack που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το καλύτερό του κομμάτι, το  Take Me Home με την υπέροχη ενορχήστρωση, το μελωδικό In Case I Go Again που ήταν το πρώτο του σινγκλ (το 2012) και το πιο πρόσφατο και ανεβαστικό Helium. Και όπως κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, ο Wax έχει και Χριστουγεννιάτικο κομμάτι, το οποίο λέγεται And A Happy New Year και ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ τα Χριστούγεννα.
 
To ενδιαφέρον στον Mikey Wax είναι ότι η μουσική  του αποτελεί ένα κράμα ποπ και κάουντρι, ενώ ο ίδιος έχει αυτό το παρουσιαστικό του καλού παιδιού που κάθε άλλο παρά σε σταρ παραπέμπει και σε κάνει να τον συμπαθήσεις ακαριαία. Και  τα τραγούδια του έχουν αντίστοιχο αντίκτυπο, τα αγαπάς ακαριαία. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ωςsoundtracks σε ταινίες, εκπομπές, σήριαλ, διαφημίσεις, ακόμα και σε διαλείμματα αγώνων του NBA.

 

 
Φαίνεται ότι ο Mikey έκανε μια πολύ δυνατή αρχή το 2012 και συνεχίζει τη διαδρομή του, όμως ακόμα δεν έχει κάνει την επιτυχία που του αναλογεί. Ελπίζω σύντομα να πάρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια μουσική σκηνή.  
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη