ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΟ 68ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ ΠΟΥ Μ’ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΣΟΦΟ!

2015-05-21 12:46

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο βρίσκεται σ’ εξέλιξη… η κριτική επιτροπή, οι δημοσιογράφοι και οι τυχεροί θεατές παρακολουθούν τις ταινίες που διαγωνίζονται, τόσο για τον χρυσό φοίνικα, όσο και για τα υπόλοιπα βραβεία της παρηγοριάς. Τι έχω καταλάβει απ’ τις ανταποκρίσεις Ελλήνων και ξένων ανταποκριτών μέχρι σήμερα;…

Matrix24

1.       Με κριτικές τύπου  «σε ειδυλλιακό φυσικό τοπίο όπου τα πάντα υφέρπουν με αφύσικους τροπισμούς, ο Φάρελ και η Βάϊς ανταποκρίνονται περίφημα στο παιχνίδι ανάμεσα στο νατουραλισμό και σε μια προσεκτική κατάδυση στο απάνθρωπο παράλογο», η ταινία του Λάνθιμου θα πάει άπατη στα εισιτήρια… λίγη αυτοσυγκράτηση δεν έβλαψε το box-office ποτέ, καλέ μου ποιητή!

2.       Γιούχαραν άγρια το Γκας Βαν Σαντ μετά το τέλος της προβολής της νέας του ταινίας «The sea of trees». Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος ήταν ένα κατασκεύασμα εκείνων που σπρώχνουν δήθεν auteur προς την δόξα; Ναι, διότι μ’ αυτή την ταινία, που έβαλαν ετσιθελικά στο διαγωνιστικό, εκείνοι ξεβρακώθηκαν κι όλος ο κόσμος είδε και τον «βασιλιά»  Γκας τσίτσιδο!

3.       O φεμινισμός σπάει τα κοντέρ και το φράγμα του ήχου φέτος στις Κάννες! Στην αφίσα μας χαμογελάει η Ίγκριντ Μπέργκμαν, η κάτοχος του όσκαρ Τ. Μουρ χαμογελάει δια ζώσης στους φωτογράφους, η βετεράνος Κ. Ντενέβ εκτός από κιλά θέλει να πάρει και τον φοίνικα γυναικείας ερμηνείας, η Κ. Μπλάνσετ υμνεί τον λεσβιακό έρωτα (Carol), Ν. Πόρτμαν και Σ. Θερόν χαρίζουν ονειρώξεις στους άντρες…cherchez la femme, όπως λένε και οι γέροντες στην Κρουαζέτ!

4.       Ο Ουγγρικός κινηματογράφος είναι εδώ, ανανεωμένος – δυνατός! Πέρσι ο «Λευκός Θεός» κέρδισε στις Κάννες το βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα», φέτος «Ο γιος του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες, είναι στα μεγάλα φαβορί για τον χρυσό φοίνικα. Η αναγέννηση της μεγάλης σχολής του πρώην ανατολικού μπλόκ… και τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

5.       Η Netflix είναι ένα νέο δίκτυο παραγωγής υψηλών προδιαγραφών τηλεοπτικών παραγωγών, την οποία γνωρίσαμε εδώ με την εξαιρετική μεταφορά του Daredevil της Marvel. Η πρότασή τους για ταυτόχρονη μετάδοση ταινιών σε σκοτεινές αίθουσες και video on demand, δίνει ένα ακόμα άλλοθι σε μεγαλοπαραγωγούς και γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες να περάσουν δίχως ενοχές το κατώφλι των τηλεοπτικών στούντιο. Ο τελευταίος που πήρε το μάτι μου ήταν ο Γούντι Άλεν… 

 

Υ.Γ.: Την άλλη βδομάδα ακόμη περισσότερη σοφία… να δω πόση αντέχετε!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη