CAROL: ΕΡΩΤΑΣ με κεφαλαία γράμματα…

2015-12-24 07:30

Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα: Οι άνθρωποι ερωτεύονται ανθρώπους… τα δύσκολα έπονται! Αν αφεθείς είναι δεδομένο ότι θα το απολαύσεις, αλλά θα ζεματιστείς, αργά ή γρήγορα. Αν κρατηθείς λόγω αναστολών, ειδικά ηθικών, θα μείνεις με το απωθημένο και την απορία. Χαμένος από χέρι είσαι στο πόκερ με τον έρωτα. Αλίμονο όμως σε όσους δεν απόλαυσαν αυτή την παρτίδα. Αλίμονο, γιατί δεν έζησαν την πεμπτουσία της ζωής…

 Goldposter

O Τοντ Χέινς επιστρέφει στην αγαπημένη του δεκαετία του ’50 και  σκηνοθετεί αυτή τη φορά έναν «καταραμένο» έρωτα ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Την θέση της Τζούλιαν Μουρ στο «Ο Παράδεισος Είναι Μακριά» και τον έρωτα της για έναν μαύρο, παίρνει η Κέιτ Μπλάνσετ με τον δικό της για την αγγελικά αθώα Ρούνι Μάρα. Το βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ «The price of Salt», παίρνει σάρκα και οστά και οι ηρωίδες της με την εύθραυστη ψυχολογική ρευστότητά τους σε παρασύρουν σ’ ένα μαγικό και σκοτεινό ερωτικό παιχνίδι, όπου τρίτος δεν χωρά. Οι άντρες εμφανίζονται ως αδύναμα και μικροπρεπή ανθρωπάκια, που όχι μόνο αδυνατούν να κατανοήσουν τα σπουδαία και μεγάλα του Έρωτα, αλλά και με την άκρατη υποκρισία τους δημιουργούν σωρούς εμποδίων για το σμίξιμο των δύο ερωτευμένων.

Η Κέιτ Μπλάνσετ σαγηνεύει ως έμπειρο θηλυκό βαμπίρ, την άπειρη Ρούνι Μάρα χρησιμοποιώντας το βαθύ βλέμμα και την αισθαντική φωνή της σ’ ένα ερωτικό ταξίδι δίχως επιστροφή. Θα το ζήσουν σε όλη του την ένταση και θα πληρώσουν το πανάκριβο τίμημα με πολλά δάκρυα και απώλειες στην μέχρι τότε τακτοποιημένη και συγκαταβατική ψευδαίσθηση ζωής.

Εικαστικά η ταινία κινείται αριστουργηματικά τόσο σε φωτογραφία, όσο και σε κουστούμια και σκηνικά. Ερμηνευτικά η Κέιτ Μπλάνσετ είναι τόσο εκτυφλωτική που σε αναγκάζει να την συγκρίνεις είτε με σταρ μιας άλλης εποχής, είτε με την Μέριλ Στριπ! Η Ρούνι Μάρα αφήνεται, δίχως κανένα φραγμό, αφήνει στην άκρη την παιδική συστολή, παρασύρεται στην δίνη που δημιουργεί το ρεσιτάλ της Μπλάνσετ και βγαίνει απολύτως κερδισμένη… βοηθάει φυσικά και το εξαιρετικό ταλέντο της!

Οι άνθρωποι ερωτεύονται ανθρώπους…

Υ.Γ.: Ζήστε τις γιορτές, όπως τους αξίζει… με πάθος κι ένταση!  

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη