A little bit of... Cara Delevingne

2016-06-20 18:48

Με έναυσμα την ανάγνωση του βιογραφικού ενός καλλιτέχνη από τη Βικιπαίδεια (goo.gl/xXSj7E) -την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, η Αγγελική Ξιάρχη αποτυπώνει με ευφάνταστες τεχνικές και ζωηρά χρώματα στιγμές από τον επαγγελματικό βίο και την καθημερινότητα του εκάστοτε "φιλοξενούμενου". 

Επιλέγουμε για εσάς τον καλύτερο πίνακα! 

Η Κάρα Τζόσελιν Ντελεβίν (αγγλικά: Cara Jocelyn Delevingne, γεννημένη στις 12 Αυγούστου 1992) είναι μια αγγλίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1992 απ' τους Πανδώρα και Τσάρλι Ντελεβίν, και υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο της με πρακτορείο το 2009, στο Storm Model Management. Κέρδισε βραβείο γιαΜοντέλο της Χρονιάς το 2012 και το 2014 ενώ έχει εμφανιστεί σε σόου για τους Burberry, Mulberry, Dolce & Gabbana και Jason Wu. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός το 2012 με έναν μικρό ρόλο στην ταινία Άννα Καρένινα. Στον χώρο της μόδας είναι γνωστή κυρίως για τα μεγάλα και πυκνά φρύδια της. Έκτος απ' το μοντελινγκ και την ηθοποιία, τραγουδάει και παίζει κιθάρα και ντραμς.

Πρώτα Χρόνια

Γεννήθηκε στην περιοχή Hammersmith του Λονδίνου. Είναι κόρη της Pandora Anne Delevigne (το γένος Stevens) και του Charles Hamar Delevingne. Μέχρι την ηλικία των 16, φοίτησε στο Παρθεναγωγείο Francis Hollan, ενώ αποφοίτησε από το σχολείο Bedales School. Έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές. Την Chloe Delevigne και το επίσης μοντέλο Poppy Delevigne. Ο νονός της, Nicholas Coleridge είναι πρόεδρος του Condé Nast International, που δημοσιεύει πάνω από 100 γνωστά περιοδικά παγκοσμίως (εκ των οποίων Vogue, Glamour, Vanity Fair, GQ κ.α.) ενώ η νονά της, είναι η ηθοποιός Joan Collins.

Ο παππούς της Κάρα (από την πλευρά της μητέρας της), Sir Jocelyn Stevens, είναι ανιψιός του εκδότη γνωστών περιοδικών, Sir Edward George Warris Hulton, ενώ η γιαγιά της (από την πλευρά της μητέρας της), Janie Sheffield, ήταν προσωπική βοηθός και ακόλουθος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας (princess Margaret). Ο παππούς της (από την πλευρά του πατέρα της), Hamar Greenwood, ήταν Καναδός πολιτικός.

Καριέρα

Ως μοντέλο

Η Ντελεβίν ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, σε ηλικία 10 ετών, κάνοντας φωτογραφίσεις για διάφορα περιοδικά. Το 2009, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων  Storm Model Management, του οποίου ιδρύτρια είναι η Ελληνικής καταγωγής Sarah Doukas, που είχε ανακαλύψει και την Kate Moss. To 2011, η Ντελεβίν πήρε μέρος στην ανοιξιάτικη / καλοκαιρινή καμπάνια της εταιρίας Burberry μαζί με άλλα μοντέλα, όπως η Jourdan Dunn.

H πρώτη εμφάνιση της Ντελεβίν στην πασαρέλα, έγινε το 2011, συγκεκριμένα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, όπου ήταν ένα από τα μοντέλα για την φθινοπωρινή / χειμερινή κολλεξιόν της Burberry Prorsum. Ανάμεσα στα μοντέλα αυτής της συλλογής, ήταν και Eddie Campell (που είναι και πνευματική της αδερφή) αλλά και η Jourdan Dunn.

H Ντελεβίν έχει εμφανιστεί σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες για διάφορες εταιρίες μόδας & ομορφιάς, όπως H&M (2011), Dominic Jones Jewellery (2012), Blumarine, DKNY, Tom Ford, Yves Saint Laurent, Zara και Chanel.

Το 2012, χαρακτηρίστηκε από την Vogue ως "Πρόσωπο Αστέρι" του φθινοπώρου/χειμώνα 2012-2013, αφού εμφανίστηκε στην πασαρέλα για μάρκες, όπως η Shiatzy Chen, Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta , Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney, DSquared², Lanvin, Givenchy και Chanel.

H Ντελεβίν έχει κοσμήσει το εξώφυλλο της Vogue UK συνολικά τρεις φορές, ενώ έχει κοσμήσει και τα εξώφυλλα της Vogue για ΚορέαΒραζιλίαΑυστραλίαΙαπωνία και Πορτογαλία. Την σεζόν 2012-2013, ήταν ένα από τα μοντέλα πασαρέλας της Victoria's Secret. Tο 2014, η Ντελεβίν πήρε τον τίτλο "Μοντέλο της Χρονιάς" στα βρετανικά βραβεία μόδας, ενώ το 2015, ανακοινώθηκε ότι είναι το νέο στέλεχος της Ελβετικής μάρκας ρολογιών TAG Heuer, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μπήκε και στο εξώφυλλο της Αμερικανικής Vogue.

Toν Αύγουστο του 2015, δήλωσε την αποστασιοποίηση της από το χώρο του modeling, αφού θέλοντας να ασχοληθεί και με την υποκριτική, είχε άγχος και αυτό την επηρέασε στην κατάσταση του δέρματος της.

Φιλμογραφία

Ταινίες

Χρονιά Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2012 Άννα Καρένινα Princess Sorokina Δευτερεύων ρόλος
2014 Reincarnation by Chanel Naughty Barmaid
Empress Elisabeth of Austria
Πρωταγωνίστρια
The Face of an Angel Melanie Πρωταγωνίστρια
2015 Paper Towns Margo Roth Spiegelman Πρωταγωνίστρια
Pan Mermaid Δευτερεύων ρόλος
Kids in Love Viola Δευτερεύων ρόλος
Tulip Fever Henrietta Δευτερεύων ρόλος
London Fields Kath Talent Δευτερεύων ρόλος
2016 Suicide Squad Enchantress Βασικό ρόλος
2016 Valerian and the City of a Thousand Planets Laureline Δευτερεύων ρόλος

 

Τηλεόραση

Χρονιά Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2014 Playhouse Presents Sky plc Chloe Επεισόδιο: "Timeless"
The Feeling Nuts Comedy Night Channel 4 Τον εαυτό της Τηλεοπτική Ταινία
2015 Lorraine ITV Τον εαυτό της Συνέντευξη
The Graham Norton Show BBC Τον εαυτό της Γκεστ
The Project Network Ten Τον εαυτό της
El Hormiguero Atresmedia Τον εαυτό της
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon NBC Τον εαυτό της
Live! with Kelly and Michael WABC-TV Τον εαυτό της
Today NBC Τον εαυτό της

 

Μουσικά Βίντεο

Χρονιά Καλλιτέχνης Τίτλος
2010 Bryan Ferry "You Can Dance"
"Shameless"
2014 Die Antwoord "Ugly Boy"
2015 ASAP Ferg "Dope Walk"
Donnie Trumpet & The Social Experiment "Nothing Came to Me"
Taylor Swift "Bad Blood"

Βίντεοπαιχνίδια

Χρονιά Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2013 Grand Theft Auto V Non-Stop-Pop FM DJ (η ίδια) Voice

 

Προσωπική ζωή

Η Κάρα έχει γνωρίσει και αποδεχτεί ότι είναι bisexual και δεν κρύβει (και καλά κάνει) τη σχέση της με την εκπληκτική τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Αnnie Clark ή αλλιώς με το καλλιτεχνικό της όνομα St. Vincent.

Βγήκε γυναίκα της χρονιάς στο Women of the world. 

 

Για το BOOK TOUR, Αγγελική Ξιάρχη.

*Περισσότερες εικόνες, χρώματα και ονειρικούς κόσμους 

θα βρείτε στη σελίδα της ζωγράφου στο facebook:

https://www.facebook.com/aggelikh.xiarxh/?pnref=story

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη