Αίμα στο χιόνι-Jo Nesbo

2015-10-20 19:13

  

Αίμα στο χιόνι
Jo Nesbo

 

    Ούλαφ Γιόχανσεν. Ο Ούλαφ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, όχι όμως από επιλογή αλλά καταναγκαστικά, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κάνει καλά. Το αφεντικό του δεν είναι άλλος από τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών σε όλο το Όσλο, με το όνομα Χόφμαν. Η επόμενη ''δουλειά'' που ανατίθεται στον Ούλαφ είναι να δολοφονήσει την γυναίκα του Χόφμαν. Μην φανταστείτε πως η διαταγή προέρχεται από κάποιον αντίπαλο του Χόφμαν. Η γυναίκα του, Κορίνα, τον απατάει, κάτι το οποίο αυτός δεν μπορεί να ανεχτεί. Οπότε και δίνει την εντολή στον Ούλαφ να την σκοτώσει. Με την αυστηρή προϋπόθεση πως θα φανεί σαν ατύχημα, αφού ως γνωστόν, σε εγκλήματα πάθους αυτόν που υπoπτεύονται πρώτα οι αρχές είναι ο ίδιος ο σύζυγος. Ο Ούλαφ δέχεται, αλλά τι πρόκειται να συμβεί όταν ο Ούλαφ γνωρίσει την Κορίνα και την ερωτευτεί; Τι θα συμβεί όταν αντί για την γυναίκα του Χόφμαν σκοτώσει τον εραστή της; Και τελικά ποιος είναι ο εραστής;

   Ο Ούλαφ είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος που νιώθει μειονεκτικά εξαιτίας του προβλήματος του, της δυσλεξίας. Όμως, εκείνος προσπαθεί να το διορθώσει διαβάζοντας πολλά βιβλία και γράφοντας διάφορες ιστορίες σε μικρά απομεινάρια χαρτιού, οι οποίες όμως δεν είναι πάντα πετυχημένες και καλοδουλεμένες. Γνωρίζοντας την Κορίνα, ο Ούλαφ νιώθει την ανάγκη να την προστατεύσει όμως εκείνη αντιπροσωπεύει την γυναίκα-αράχνη μετατρέποντας τους άλλους σε υποχείρια της. Ο Ούλαφ θα διακινδυνεύσει το πολύτιμο της ζωής του για να συνειδητοποιήσει στον τέλος πως τα φαινόμενα απατούν και πως κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει.

    Ο Jo Nesbo με εκπληκτική δεξιοτεχνία καταφέρνει να δημιουργήσει μια ιστορία με συνεχόμενες ανατροπές και έντονη δράση. Ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, μας μυεί στον κόσμο της προσωπικής αναζήτησης δίνοντας μας την ευκαιρία να αναρωτηθούμε αν και εμείς οι ίδιοι είμαστε σίγουροι για το αν όσα γνωρίζουμε είναι αληθινά. Με ήρωες παρμένους από την κοινωνία του Όσλο, μας γνωρίζει τον δικό του κόσμο. Σαν σκηνοθέτης κινηματογραφικής ταινίας ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και επώδυνη διαδικασία του έρωτα. Το ''αίμα στο χίονι'' είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει να αγγίξει πολλές πτυχές της ζωής των ανθρώπων. Ο Nesbo θυμίζοντας μας τον Hitchcock, παραπλάνει από την πρώτη σκηνή τον αναγνώστη οδηγώντας τον σε λάθος συμπεράσματα. Όταν, όμως, γνωρίσει την αλήθεια συνειδητοποιεί πως ό,τι χρειαζόταν η ιστορία είναι ένα αναπάντεχο τέλος, σαν αυτό που θα διαβάσει.

 

Για το BOOK TOUR, Κάλλη Κωνσταντινοπούλου.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη