«45 χρόνια»: 3 μυστικά για έναν πετυχημένο γάμο!

2016-01-14 00:21

Η ταινία που έδωσε φέτος τις περισσότερες αφορμές για συζητήσεις σε σινεφίλ παντρεμένους, η ταινία που πρόσφερε ιδέες και λύσεις για ένα χαρούμενο σπιτικό και μια αρμονική συμβίωση για «45 χρόνια»! Είναι ο τίτλος του άρθρου παραπλανητικός; Αν δεν ξέρετε ήδη ότι δεν υπάρχουν μυστικά για πετυχημένο γάμο, προφανώς δεν υπήρξατε ποτέ παντρεμένοι! Το σενάριο της ταινίας υποδεικνύει τα μυστικά που οφείλεις να κρατήσεις ΕΣΥ, μπας κι αντέξει ο γάμος!!

1ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Οι γλυκές κι ανθυγιεινές αδυναμίες σου, όπως η κατανάλωση σοκολατίτσας νυχτιάτικα ή τα 3 τσιγαράκια ημερησίως, που σου προσφέρουν τις μικρές ηδονικές καθημερινές απολαύσεις, για ν’ αντέξεις τη ρημάδα τη ζωή, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικές σου και κράτα τες έτσι…

2ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Οι μεγάλοι έρωτες σπάνια καταλήγουν στην εκκλησία κι εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Οι στιγμές που έτρεχες μαζί του χωρίς βρακί στις παραλίες και στα λιβάδια ή που τσαλάκωνες σεντόνια 3 φορές ημερησίως λες και παίρνατε αντιβίωση ήταν υπέροχες, αλλά δεν ανοίγεις σπίτι έτσι. Επέλεξες σύντροφο που είχε τις προδιαγραφές για να χτίσεις οικογένεια… τίμησέ τον και κλείδωσε τις ρημαδοφωτογραφίες του εξιδανικευμένου έρωτα σου στην εργαλειοθήκη κι όχι δίπλα στη βαλίτσα με τα χειμωνιάτικα!

3ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι ελάχιστοι άνθρωποι άντεξαν τις παραξενιές και τα βίτσια σου… γι αυτό και λέγονται ΦΙΛΟΙ! Όπως σε κουράζουν και τους βαριέσαι αφόρητα κάποιες φορές, το ίδιο νοιώθουν κι αυτοί μ’ εσένα!! Οφείλεις όμως να τους κρατήσεις κοντά σου μέχρι να κλείσεις τα μάτια σου, ώστε να ‘χεις εξασφαλισμένες τις στιγμές που θα σε πιάσει η επιθυμία για ανομολόγητες εξομολογήσεις. Οι φίλοι σου έχουν το πλεονέκτημα ότι κρατούν το στόμα τους κλειστό και κοιμούνται αλλού… γλιτώνεις δηλαδή την κρεβατομουρμούρα!

Thefilmstage

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι επιεικώς συγκλονιστικό. Θες η εμπειρία τους, θες η θεματολογία, θες οι σιωπές και η σεμνότητα, είναι αδύνατον να μην αγγίξουν τις πιο ευαίσθητες χορδές τις ψυχής σου.

Οι μικρές και μεγάλες δοκιμασίες που έχει υποστεί το ζευγάρι στην διάρκεια 45 χρόνων συμβίωσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους, αλλά εκείνοι κάνοντας δύσκολους συμβιβασμούς άντεξαν με την βοήθεια της αγάπης. Τα προβλήματα υγείας και η ατελείωτη καθημερινή ρουτίνα αποτελούν ανέκδοτο μπροστά στα φαντάσματα του παρελθόντος που θα βρουν χαραμάδες στο μυαλό εκείνου και στην καρδιά εκείνης για να απολαύσουν τα πικρά δάκρυα τους.

Πέρασαν  40 χρόνια απ’ τον «Θυρωρό της νύχτας» της Λ. Καβάνι, για να με συγκλονίσει δεύτερη φορά, τόσο μα τόσο βαθιά,  η Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Χάρηκα με το βραβείο ερμηνείας που απέσπασε για την ερμηνεία της στο φεστιβάλ Βερολίνου, νοιώθοντας ότι δικαιώθηκε έστω κι αργά η σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός…

Υ.Γ.: «Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν τρεις ζωές: τη δημόσια, την ιδιωτική και τη μυστική.»  G. G. Marquez

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη