(2018) Τελικά θα γράψουμε τεστ; Εκδόσεις Ψυχογιός

2018-04-27 17:00

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

 

Συγγραφή: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2018

56 σελίδες

ISBN 978-618-01-2356-2

Τιμή € 7,70

 

Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1973. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επιμελήτρια εκδόσεων. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων κι έχει εργαστεί ως λημματογράφος σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά. Από το 2012 διατηρεί ιστολόγιο για το παιδικό βιβλίο (miaforakienankairoimikrieleni.blogspot.gr).

 

Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκίτσο, εικονογράφηση και γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Συνεργάστηκε με τα παιδικά περιοδικά "Το Ρόδι" και "Τα Σαΐνια" και με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων: "Ένα συννεφάκι διαδηλώνει", "Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο", "Α,β,γ...ω, αλφαβητάριο τρελό", "Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης", "Η Πουπού και η Καρλόττα", "Από που πάνε στην οδό Δεληγιάννη;", "Ο τράγος και τα επτά λυκάκια". Σήμερα ζει στην Κεφαλονιά και εικονογραφεί με αγάπη και μεράκι παιδικά βιβλία. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (Ευγένιος Τριβιζάς, "Οι χελώνες του βαρώνου", Κατερίνα Αναγνώστου, "Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά") και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" (Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη, "Θέλω να γίνω ήρωας").

 

 

Στο πι και φι!

Ο Βασίλης κι ο Αργύρης βρήκαν τρόπο να μπουν στο μυαλό της δασκάλας τους για να μάθουν αν αύριο θα τους βάλει τεστ. Εκείνη όμως άλλα σκέφτεται... Κι έτσι, τους παρασύρει σε μια θεότρελη περιπέτεια, γεμάτη γέλιο, δράση και εκπλήξεις. Ποια είναι στ’ αλήθεια η κυρία Περσεφόνη; Πόσα και ποια μυστικά κρύβει; Τι υπερφυσικές δυνάμεις διαθέτει; Κι άραγε, θα βάλει αύριο τεστ στην τάξη των δύο παιδιών; Μια χιουμοριστική ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας των παιδιών και τον τρόπο που μεταμορφώνει την καθημερινότητά τους.

 

Τα συν και τα πλην.

 

Σασπένς και ευφυές χιούμορ σε μια τρυφερή ιστορία που θα θυμόμαστε για καιρό.

Το νέο λογοτεχνικό εγχείρημα της συγγραφέως Ελένης Γεωργοστάθη μάς απογείωσε από τις πρώτες κιόλας γραμμές. Διαβάζεται μονορούφι και χαρίζει στους τυχερούς αναγνώστες δάκρυα συγκίνησης και σπαρταριστό γέλιο. Η άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας φαίνεται μέσα από την επιλογή απλών λέξεων που εξυπηρετούν την πλοκή.

Μπορούμε αλήθεια να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας με μικρές δόσεις φαντασίας. Τα παιδιά ξέρουν τον δρόμο για την ευτυχία. Δεν μένει παρά να τ΄ ακολουθήσουμε.

Από τα καλύτερα αναγνώσματα των τελευταίων ετών. Εύγε!

 

Η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια αποτύπωσε τη χαρά και την έκπληξη των ηρώων ακολουθώντας τη δική τους συχνότητα.

Φωτεινή. Ονειρική. Κάθε της ζωγραφιά και μία μικρή περιπέτεια. Έχει πλέον αποκτήσει τη μαγική ικανότητα να μας ταξιδεύει και να μεταδίδει συναισθήματα. Χωρίς περιττά στοιχεία και φιοριτούρες οι εικόνες της αναδύουν φρεσκάδα και αγνότητα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια.

 

Υπήρχε ένα και μοναδικό πλην. Αυτό μάλιστα το συναντάμε σε πολλά από τα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός. Δεν θέλαμε να τελειώσει.

 

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

Αποκτήστε το άμεσα: 

www.psichogios.gr/site/Books/show/1005440/telika-tha-grapsoyme-test%3B

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη