(2014) Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει, εκδόσεις Παπαδόπουλος

2016-01-18 14:58

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει 

Συγγραφή:Orianne Lallemand

Eικονογράφηση: Éléonore Thuillier

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2014

32 σελίδες

ISBN: 978-960-484-996-3

Τιμή € 5,99

 

Η Οριάν Λαλμάντ είναι Γαλλίδα. Γεννήθηκε το 1972 και ζει στο Ντινάρ της Βρετάννης, με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της. Λατρεύει το γράψιμο και τις ιστορίες, και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ των βιβλίων και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε παιδικές βιβλιοθήκες.

 

Η Ελεονόρ Τυλιέ είναι Γαλλίδα εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη νότια Γαλλία και σπούδασε στυλιστική στη Νιμ. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Γαλλίας και Τυνησίας.

 

 

Στοπι και φι!

Αρκετά πια με το περπάτημα! Ο λύκος Ζαχαρίας είναι σίγουρος ότι το σκι, τα πατίνια, η ποδηλασία, η οδήγηση, τα ταξίδια με το τρένο, το αεροπλάνο ή το καράβι είναι πιο διασκεδαστικά. Έτσι είναι; Για να αποφασίσει, ο Ζαχαρίας θα τα δοκιμάσει όλα! Ένα βιβλίο για τα οχήματα και τους μήνες του χρόνου. Σε αυτή τη συλλογή θα βρείτε αστείες και τρυφερές ιστορίες με ήρωα τον λύκο Ζαχαρία. Μπορείτε να περάσετε όμορφα διαβάζοντας ή ακούγοντάς τις, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να φανταστείτε, να αγαπήσετε το διάβασμα και να ονειρευτείτε...

 

Τα συν και τα πλην.

Με ήρωα έναν λύκο που ακούει στο όνομα Ζαχαρίας, ταξιδεύουμε στους μήνες του χρόνου κάθε φορά με διαφορετικό όχημα. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα, δοσμένη με απόλυτα κατανοητό λεξιλόγιο, δεν έχει σκοπό μόνο να μας μάθει τους μήνες, τις καιρικές συνθήκες ανά εποχή και τα μεταφορικά μέσα, μα να γαλουχήσει ευτυχισμένους ανθρώπους. Είναι ωραίο να έχουμε καλογυαλισμένα αυτοκίνητα, ποδήλατα με ταχύτητες. Είναι αλήθεια υπέροχο να μπορούσαμε όλοι να ανεβούμε σε αερόστατα και να δούμε τον κόσμο από ψηλά. Μα είναι πιο ακριβοθώρητο στις μέρες μας να έχουμε επαφή με το ίδιο το χώμα, τη γη που μας δίνει απλόχερα τ’ αγαθά της. Δεν υπάρχει πιο μοναδική στιγμή απ’ το περπάτημα και τη δυνατότητα η οποία σου δίνεται να ψηλαφίσεις, να δεις από κοντά πράγματα ίσως ανάξια και μικρά που όμως η δική σου οπτική θα τα εξυψώσει και θα τα γιγαντώσει. Το να μπορείς να σταθείς όρθιος στα πόδια σου και να κάνεις το πρώτο βήμα είναι πραγματική υπερδύναμη. Δικαίως η συγγραφέας Orianne Lallemand αγαπήθηκε τόσο πολύ. Μπορεί μέσα σε λίγες γραμμές να σε συμβουλέψει, να σε παροτρύνει, να σε κάνει να ξεκαρδιστείς απ’ τα γέλια. Κατάλληλο για το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στην προσχολική ηλικία.

Οι συμπαθητικές εικόνες ανήκουν στην Eleonore Thuillier. Έντονα, ζωηρά χρώματα ντύνουν ιδανικά το κείμενο. Υπάρχει κίνηση, αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας όσον αφορά τα οχήματα –με ακριβείς λεπτομέρειες. Η φιγούρα του λύκου κρίνεται ικανή να δημιουργήσει ένα πρότυπο το οποίο εύκολα μπορούν να σχεδιάσουν τα παιδιά. 

Κανένα πλην. Όλα δένουν αρμονικά: κείμενο, εικονογράφηση, ποιότητα έκδοσης, τιμή. 

 

Μια μικρή γεύση από τις εικόνες του παραμυθιού.

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη