Χριστουγεννιάτικο μενού… ταινιών!

2014-12-21 19:12

Ετοιμάσαμε για τα μάτια σας και μόνο, ένα ξεχωριστό και πλήρες μενού ασπρόμαυρων κι έγχρωμων ταινιών για τις νύχτες που θα περάσετε στο σπίτι με την οικογένεια, την παρέα ή το ταίρι σας!

Το μενού δεν περιλαμβάνει «Home Alone» ή  «Polar Express»…είναι γκουρμέ!!

 

«The nightmare before Christmas» (1993)

Anglerz

Πραγματικός εφιάλτης αν δεν έχετε ήδη δει το αριστούργημα του T. Burton! Η μαγεία ξεπηδάει απ’ το πρώτο λεπτό της ταινίας, σε κυριεύει και σε ταξιδεύει  εκεί που θ’ ανακαλύψεις ότι η πραγματική ευτυχία έρχεται όταν είμαστε αυθεντικοί κι ασυμβίβαστοι.

Η φαντασία δεν έχει σύνορα και η ταινία το επαληθεύει 100% , χαρίζοντάς μας ένα ανεπανάληπτο  κινηματογραφικό δημιούργημα από κινούμενες κούκλες σ’ ένα σκηνικό βγαλμένο απ’ τα πιο σκοτεινά και πολύχρωμα όνειρα του Burton!

Υ.Γ.: Για κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας χρειάζονταν  12 stop-motion καρέ και η συνεργασία 100 τεχνικών!!

 

«Bad Santa» (2003)

Movie ayay

Η χριστουγεννιάτικη καταναλωτική μανία και η υποκριτική αστική ευγένεια  δέχτηκαν ένα ισχυρό χαστούκι απ΄τον B.B. Thorton στο ρόλο του «αιρετικού» Άγιου Βασίλη! Αλκοολικός, βρωμόστομος και μπατίρης, όταν δεν κάνει ληστείες ειρωνεύεται με τον πιο κυνικό τρόπο κακομαθημένα παιδιά!!

Η απόλυτα μη χριστουγεννιάτικη ταινία των Χριστουγέννων, φέρνει στο προσκήνιο τους χειρότερους εκπροσώπους του περιθωρίου, για να τινάξουν την άχνη απ’ τους κουραμπιέδες στα μούτρα της καλοχτενισμένης πεθεράς σας και να της προκαλέσουν επιληπτική κρίση!!!

Υ.Γ.: Παρουσιάστηκε με επιτυχία και ως θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης είναι λέρα»… 

 

«Love actually» (2003)

Ladysoadventures

Κάλεσες τις φιλενάδες σου για απογευματινό τσάι με κουλουράκια και θες να δείτε παρέα μια ρομαντική, γλυκιά και συγκινητική ταινία για να μπείτε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα;… Aν διάλεξες το «Αγάπη είναι..» ,έκανες την σωστή επιλογή! Θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε και θ’ αναστενάξετε βλέποντας μια ξεχωριστή ερωτική εξομολόγηση μπροστά σε εξώπορτα και τον H.Grant να αποκαθιστά ένα πτωχό, πλην τίμιο κορίτσι!!

Υ.Γ.: Φρόντισε η κάβα σου με τα χαρτομάντιλα να είναι ενισχυμένη!!!

 

«Die Hard» (1988)

Irfree

Κάλεσες τους κολλητούς σου για χαλαρό ποτάκι και τους ανακοινώνεις ότι έχεις επίτιμο καλεσμένο τον John Mc Lane… ακολουθούν ζητωκραυγές, επευφημίες κι ενθουσιασμός! Όλα τ’ αγόρια εκτιμούν τις καλές ατάκες του ήρωα, τον γρήγορο ρυθμό, την αγωνία, την ένταση και τα ηχητικά εφέ που αναδεικνύονται απ’ το home cinema του σπιτιού σας και κάνουν τα τζάμια του σαλονιού να τρίζουν! Κυρίως όλοι γνωρίζουν ότι οι action movies τύπου «Μόνος μου κι όλοι σας» ,ξεκίνησαν με αυτόν τον τύπο σ’ έναν ουρανοξύστη κάποια Χριστούγεννα. ..

Υ.Γ.: «Now I have a machine gun, ho-ho-ho»…Κορυφαία χριστουγεννιάτικη ατάκα του Mc Lane!!!

 

«Miracle on 34th street» (1947)

legendstevealed

Ο Άγιος Βασίλης θα βρεθεί άθελα του στο δικαστήριο, για ν’ αποδείξει ότι δεν είναι απατεώνας και θα δικαιωθεί! Πάνω που είσαι έτοιμος να σταματήσεις να πιστεύεις στα θαύματα έρχεται η ταινία αυτή σαν χάδι και σ’ εμπνέει να μην χάνεις ποτέ την ελπίδα σου, όπως το κοριτσάκι που τον υποστηρίζει.

Υ.Γ.: Η ταινία το 1947 κρίθηκε ακατάλληλη δια ανηλίκους, γιατί η μητέρα του κοριτσιού παρουσιάζεται διαζευγμένη! 

 

«It’s a wonderful life» (1946)

Clicks-clan

Δεν είναι μια ακόμα χριστουγεννιάτικη ταινία. Είναι μια απ’ τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών! Συμπυκνώνει μέσα σε 2 ώρες όλο το νόημα των Χριστουγέννων και του μεγάλου προσωπικού μας ερωτήματος: «Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς εμένα;».

Το αριστούργημα του F. Capra θα σου θυμίσει ότι μέσα απ’ τον πόνο και τις στερήσεις θα βγεις πιο δυνατός κι ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και σπουδαίος, φτάνει ν’ αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής μ’ εντιμότητα και γενναιότητα…

Υ.Γ.: Στα εύκολα όλοι είμαστε υπέροχοι, αλλά στα δύσκολα φαίνεται αν το εννοούμε κιόλας!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη