ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ 2014!

2014-12-30 17:10

 

Ο κύκλος ζωής μιας σπουδαίας ταινίας κλείνει στην βράβευσή της σε κάποιο φεστιβάλ, στο πέρασμά της απ’ τις κινηματογραφικές αίθουσες ή στην προβολή της από τα τηλεοπτικά κανάλια;… Όχι βέβαια! Μας δίνει ραντεβού στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους και στα  ράφια των video club!! Όρεξη να υπάρχει λοιπόν κι όσο για «τροφή» το BOOK TOUR «μαγείρεψε» για εσάς και σας προφέρει στο «πιάτο» τα καλύτερα της χρονιάς!!!

Υ.Γ.: Όταν φτιάχνουμε λίστες εδώ με τις καλύτερες ταινίες, δεν σνομπάρουμε κάποια κατηγορία ταινιών… μεγαλώσαμε πλέον!  

 

«THE GRAND BUDAPEST HOTEL»

Hitflix

Υπερθέαμα σε παραμυθένιο ροζ σκηνικό, με ένοικους μια ομάδα ηθοποιών που άνετα αποκαλείς all star! O W. Anterson πλημμυρίζει την οθόνη με εξωπραγματικές καταστάσεις, μαύρο χιούμορ και πινελιές κοινωνικοπολιτικών που έρχονται ορμητικά, για ν’ αλλάξουν για πάντα την Ευρώπη.

 

«ONLY LOVERS LEFT ALIVE»

Lacultura

Ανέκαθεν οι βρυκόλακες αποτελούσαν έναν γοητευτικό κάλεσμα για τους σινεφίλ, πόσο περισσότερο όταν ο J. Jarmus δημιούργησε μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία γύρω από ένα ζευγάρι απέθαντων που ζουν γύρω από την τέχνη, την κουλτούρα και τη δημιουργία!

 

«LOCKE»  

Moviecinema

Ένας άντρας στο δρόμο με το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς την ανάληψη ευθύνης για ένα λάθος που τον έχει στοιχειώσει, παίρνοντας το ρίσκο να χάσει τη ζωή που έχει χτίσει, για να διασώσει την αξιοπρέπειά του. Επιβεβαιώνεται ότι για να δεις μια σπουδαία ταινία και έναν σπουδαίο άντρα, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Μόνο χαρακτήρα…

 

«SNOWPIERCER»

Deskchaircinema

Αλληγορική φουτουριστική περιπέτεια με απρόσμενες φιλοσοφικές προεκτάσεις, εμπνευσμένη από το γαλλικό graphic novel Le Transperceneige. Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Joon – ho  Bong δημιουργεί έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας μας και χωρίζει τις κοινωνικές τάξεις στα βαγόνια παρουσιάζοντας την αιματηρή τους επανάσταση. 

 

«THE LEGO  MOVIE»

Imbd

Οι οδηγίες χρήσης θα πάνε στον κάδο των αχρήστων και τα χαμόγελα θα παγώσουν, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και τα LEGO μπορούν να επαναστατήσουν ενάντια στην δημιουργία μιας κοινωνίας υπερκατανάλωσης και κατευθυνόμενης πληροφόρησης! Σεναριακές  εκπλήξεις, παρέλαση της ποπ – κουλτούρας των τελευταίων 30 ετών και διάχυτο το μήνυμα της ξεχωριστής προσωπικότητας του καθενός μας… 

 

«IDA»

Mvfilmsociety

Η ταινία που σημαδεύει ανεξίτηλα το 2014 με ασπρόμαυρες εικόνες και έγχρωμα συναισθήματα βάζοντας την σφραγίδα της σε μια εποχή που έχει ανάγκη την πίστη σ’ ότι ο καθένας μας ορίζει ως στόχο στη ζωή του. Ένα ταξίδι βαθιάς αυτογνωσίας με οδηγό τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής κι μιας εποχής που κλείνει τον κύκλο της.

 

«GONE GIRL»

Blackfilm

Βουτιά στα σκοτεινά νερά των ανθρώπινων σχέσεων και τον βούρκο των ανελέητων Μ.Μ.Ε. Ένα απ’ τα σπουδαιότερα και κυρίως πιο αγωνιώδη best seller βιβλία μεταφέρεται στην οθόνη απ’ το D. Fincer, που με οδηγό το σενάριο απ’ την ίδια συγγραφέα, δημιουργεί μια ταινία γεμάτη ανατροπές γύρω απ’ τον γάμο και την εικόνα του προς τα έξω, ποτίζοντάς την με ισχυρές δόσεις  πικρόχολου χιούμορ. 

 

«CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER»

Marvel-movies

H Marvel παντρεύει την δράση με το κατασκοπικό θρίλερ και το αποτέλεσμα είναι 2 απολαυστικές ώρες στην κινηματογραφική αίθουσα! Το εξαιρετικό σενάριο μεταμορφώνει τον πλέον παλιομοδίτικο ήρωα, δίνοντας νέα πνοή με τις ιντριγκαδόρικες εμπνεύσεις για την ανανέωσή του, ενώ οι χορταστικές σκηνές δράσης σου κόβουν την ανάσα.  

 

«BOYHOOD»

Es.dobaje

Το μέγα ερώτημα «Ποιο είναι το νόημα της ζωής» τίθεται για δεύτερη φορά με τόσο απολαυστικό τρόπο, ύστερα απ’ τους  Monty Pythons, μέσω μιας ταινίας ενηλικίωσης και των γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή και διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός παιδιού απ’ το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο! Χαλάλι τα 12 χρόνια που χρειάστηκαν για να γυριστεί, για να θαυμάσουμε το αποτέλεσμα!! 

 

«JIMMY’S HALL»

Wikipedia

Ο Ken Loach παραδίδει δωρεάν μαθήματα χορού και υπενθυμίζει ότι εκεί που οι άνθρωποι στροβιλίζονται αγκαλισμένοι, γελώντας και διασκεδάζοντας, εκεί θα βρεις το πραγματικό νόημα της ζωής και του έρωτα! Βαθιά ανθρώπινη, αναδεικνύει τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αυτοθυσίας και κερδίζει με το σπαθί της τη θέση της στην πρώτη 10άδα των αγαπημένων μας ταινιών για το 2014!

 

Υ.Γ.: Νoιώθω ενοχές που άφησα άλλες τόσες υπέροχες ταινίες, έξω απ’ τη λίστα. Το χρόνου θα φτιάξω 20άδα!!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη