Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Βαρδή

2015-02-06 14:03

Ο Κωνσταντίνος Βαρδής κουβεντιάζει στο BOOK TOUR με τον Θεοφάνης Θεοφάνους.

Σύντομο Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κων/νος Βαρδής και είμαι γεννημένος το 1979 στο Περιστέρι Αττικής. Από την παιδική μου ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να γοητεύεται από την ικανότητα κάποιων ανθρώπων να «μαγνητίζουν» τους γύρω τους με την ευρηματική διήγηση παραμυθιών! Πόσο πολύ με εντυπωσίαζε το ταλέντο τους να περιγράφουν λεπτομερειακά μυθικούς κόσμους απαρτισμένους από φανταστικούς χαρακτήρες! Με μοναδικό όπλο τους τις λέξεις, οι «παραμυθάδες» εξήπταν την φαντασία μου κάνοντάς με να αισθάνομαι μάρτυρας μαγικών περιπετειών που μου έκοβαν την ανάσα, που θα ήθελα, ίσως, να ζούσα κι εγώ.

Αυτοί οι «παραμυθάδες», για εμένα αποτέλεσαν μέσο υπέροχων ταξιδιών του νου στην περιπέτεια και τη γνώση.

Όλες εκείνες οι μαγικές περιπλανήσεις της φαντασίας, μου έδωσαν το έναυσμα να επιχειρήσω τη δημιουργία ενός μυθικού κόσμου μέσα στον οποίο θεοί, άνθρωποι, μορφές υφαίνουν τη δική τους πορεία και μάχονται, ο καθένας ξεχωριστά, για την επιβολή τους. Το «υλικό» περιπλέκεται με τις μεταφυσικές υπάρξεις, συντάσσεται, μα, και συγκρούεται μαζί τους, σε μία προσπάθεια να εκπληρώσει τους σκοπούς του!

Όλος αυτός ο θρυλικός κόσμος ξετυλίγεται μέσα από τον πρώτο τόμο του μυθιστορήματός μου που τιτλοφορείται: Ικχθίλιον, όπου αδυσώπητοι μονάρχες ορίζουν ζωές ανθρώπινες και μη, και προκαλούν θεότητες σε κοσμοϊστορικές συγκρούσεις.

Πρόκειται για ένα βιβλίο επικής φαντασίας το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας ή μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης των εκδόσεων Φυλάτος.

Παράλληλα διατηρώ μία σελίδα στο διαδίκτυο, konvardis.wordpress.com/ στην οποία αναρτώ μερικές από τις μίνι ιστορίες μου, «Μυθιστουργήματα» όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ. Η παρούσα σελίδα, εκτός από την ψυχική και συγγραφική εκτόνωση που μου προσφέρει, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μοιραστώ μαζί με τους αναγνώστες τις σκέψεις μου και τους κάνω να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αν το καταφέρω αυτό, τότε η προσπάθειά μου θα έχει πετύχει το στόχο της.

 

Ενότητα 1η: Εκ των έσω

Ποια παιδική σας ανάμνηση παραμένει ανεξίτηλη;

Η πρώτη μέρα στο σχολείο. Όσο το φοβόμουν τότε, τόσο το λατρεύω σήμερα γιατί τώρα, απλά… κατάλαβα.

 

Και ως ενήλικος; Τι είναι αυτό που συχνά πυκνά ανασύρετε στη μνήμη σας και αποτελεί πάντα ένα καλό εφαλτήριο για το μέλλον;

Τα λάθη του παρελθόντος. Είναι τόσο σημαντικά όσο και οι μελλοντικές μας πράξεις.

 

Εκλάμψεις, αναλαμπές; Συνήθως με ποιον τις μοιράζεστε;

Σίγουρα με την πολυαγαπημένη μου σύζυγο και εν συνεχεία με τον κουνιάδο μου.

 

Ο άνθρωπος, ανέκαθεν, ως οντότητα ζει ανάμεσα σε πειρασμούς. Ασπίδες έχουμε;

Ναι, η κρίση του. Η ικανότητα να διαχωρίζεις το λάθος από το σωστό, το καλό από το κακό και να βάζεις τα «πρέπει» πάνω από τα «θέλω», εφόσον αυτά δεν βλάπτουν εσένα και τους γύρω σου με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Τι σας προσγειώνει απότομα;

Η σκληρή πραγματικότητα.

 

Δώστε μου ένα λόγο για ν’ αγαπήσει κανείς τη μέρα.

Θα σας δώσω τρεις. Η ελπίδα, η δημιουργία, η ηρεμία.

 

Σε ποια εποχή συναντάμε τον αληθινό Κωνσταντίνο, όπου συμμετέχουν σε αυτό που ζει όλα τα μέρη του σώματος (σώμα, μυαλό, ψυχή);

Το καλοκαίρι! Διακοπές, ανεμελιά, ξεγνοιασιά και βόλτες!

 

Ποια είναι η ραχοκοκαλιά της ζωής;

Οι αρχές. Η τιμιότητα και το ήθος.

 

Ενότητα 2η: H τέχνη της γραφής

Από τα είδη του λόγου, ποιο σας συγκινεί/συναρπάζει  περισσότερο;

Ο γραπτός σίγουρα! Σου δίνει χρόνο να σκεφτείς. Με συνεπαίρνουν τα μικρά διηγήματα καθώς είναι πιο εύπεπτα, ειδικότερα αν έχουν έντονο το στοιχείο της ανατροπής.

 

Υπάρχει λογοτεχνικός ήρωας του οποίου το γραφτό της μοίρας θα αλλάζατε;

Ναι. Και δύο μάλιστα. Ο πρώτος είναι ο δύσμοιρος ο Φρόντο που πέρασε όλα τα δεινά μέχρι να φτάσει στη Μόρντορ για να πετάξει το καταραμένο δακτυλίδι, ενώ θα μπορούσε να φτάσει απευθείας καβάλα στους αετούς. Ο δεύτερος θα ήταν ο βοσκός Σαντιάγκο όπου έκανε ολόκληρο ταξίδι για να μάθει πως τελικά έπρεπε να φτάσει εκεί από όπου ξεκίνησε.

 

Η γραφή απαιτεί πειθαρχία ή λειτουργεί αυτόματα;    

Και τα δύο θα έλεγα. Υπάρχουν φορές που πρέπει να γράψεις γιατί αισθάνεσαι ότι έχεις μείνει πίσω κι άλλες φορές που απλά κολλάει μία ιδέα στο μυαλό και πρέπει να αποτυπωθεί  επειγόντως. Στην πρώτη περίπτωση η πειθαρχία είναι ο καλύτερός σου φίλος.

 

Επιλέγετε ένα καλοξυσμένο μολύβι ή μια καινούργια γραμματοσειρά ενός πολυμέσου, για να ζυμώσετε το χρόνο, τον τόπο, τους ήρωες ως πρώτη επαφή με τη σελίδα;

Καμία από τις δύο μεθόδους. Επειδή οι ιδέες μου έρχονται σε ανύποπτο χρόνο τις περισσότερες φορές, για να μην τις ξεχάσω, τις ηχογραφώ κατευθείαν στο κινητό μου τηλέφωνο.

 

Ας π(ι)ούμε μαζί έναν αγαπημένο σας στίχο/φράση/απόσπασμα από την εγχώρια ή παγκόσμια λογοτεχνία.

That is not dead which can eternal lie yet with strange aeons even death may die.

 

Ενότητα 3η:  Μια φράση ασυμπλήρωτη

 (Ένα μικρό λογοπαίγνιο με αφορμή τον τίτλο βιβλίου «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» του  Δρ. Φελίτσε Λεονάρντο Μπουσκάλια)

Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις και να ελπίζεις πως…

Κάθε μέρα που έρχεται θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και χειρότερη από την επόμενη.

 

Υ.Γ. Οι ταινίες κρύβουν μέσα στη συντομία τους μεγαλειώδεις πανανθρώπινες αξίες. Υπάρχει κάποια την οποία, από πλευράς σεναρίου, μας παροτρύνετε να δούμε;

Σίγουρα το «Η ζωή είναι ωραία» με τον, φοβερό για εμένα, Roberto Benigni. Παρόλα αυτά θα πρότεινα και το IL MONSTRO πάλι του ίδιου. Δύο τελείως αντίθετες ταινίες. Η δεύτερη είναι, ίσως, η πιο αστεία ταινία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενήσετε στη σελίδα σας, δίνοντάς μου την ευκαιρία να εκφραστώ μέσα από αυτήν.

 

 Έκθεση εικόνων

Μια γρήγορη ματιά στην περίληψη:

Έρχεται να σας συναρπάσει και να σας βυθίσει σε έναν επικίνδυνο μυθικό κόσμο. Διαβάστε για επικά τέρατα, δράκους και μάχες στον πρώτο τόμο της σειράς επικής φαντασίας "Ικχθίλιον".

"...Απόλυτη κυριαρχία", εμμονή της ύπαρξής του. Μοναδικός σκοπός της ζωής του η εξουσία, η υποταγή ανθρώπων και Θεών στο πρόσωπό του. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς συναισθήματα. Με κάθε μέσο... ανθρώπινο και μυστικιστικό. Έκανε τα πάντα. Όσα δε χωρά η λογική, η ηθική... και έφτασε τόσο κοντά πια! Η Ικχθίλιον, το ξύπνημα του Νέκραταλ, επόμενος στόχος. Ένα μικρό, μα δύσκολο βήμα πριν το απόλυτο...! Θα τα καταφέρει; Μπορεί ένας ανθρώπινος νους να πλανέψει τους Θεούς; Μπορεί να τους ξεπεράσει και να γίνει ο Ένας; Ο απόλυτος Άρχων;

Χαθείτε σε ένα κόσμο μαγικό πέρα από κάθε φαντασία και βιώστε την περιπλάνηση ενός ταξιδιού κόντρα σε κάθε πιθανότητα και λογική.

 

Επίσης  μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Φυλάτος: 

PROSPERUSCOSMOTEBooksBookiaTVΕκδόσειςΠατάκηΠρωτοπορίαBookworldΒιβλίαΨαράςPaperbook landBookBazaargreekbooksflorasfunLifeStyleBooksbibliohoraSΥΜΜΕΤΡΙΑBooks-in-greek

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη