ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ!

2015-02-05 13:59
Αφού απολαύσαμε ταινίες, ερμηνείες, σκηνοθεσίες, μουσικές και σενάρια μπορούμε να ποντάρουμε, δίχως φόβους και πάθη, στους πιθανούς νικητές των φετινών Όσκαρ! Υπάρχουν τα σίγουρα πονταρίσματα, υπάρχουν αυτά που θέλουν κάποιο ρίσκο και μόλις ένα που δεν το ακουμπάμε! Έτοιμοι για ταμείο;…
 
ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!
 
Τα 3 απ’ τα 4 Όσκαρ ερμηνείας φαίνεται να έχουν κλειδώσει! Ειδικά αυτό για τον Β’ Αντρικό Ρόλο στον εκπληκτικό J.K. Simmons (Whiplash), πιθανόν να έχει ήδη σταλεί σπίτι του!! Αντίστοιχα και τα 2 Όσκαρ για τις γυναικείες ερμηνείες Α’ και Β’ Ρόλου  στις J.Moore(Still Alice) και P.Arquette(Boyhood), δύσκολα θα βρεθούν σε ξένα χέρια!!!  
 
 zimbio                                                 usatoday
 

 markcz

 

ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΡΙΣΚΟ!

Το Όσκαρ μουσικής για τον J.Johannsson (Η θεωρία των πάντων) που σκάρωσε ένα μουσικό θέμα που σκαλώνει στον εγκέφαλο σου και δημιουργεί εθισμό! Ο αντίπαλος  A.Desplat, ελληνικής καταγωγής, έχει την «ατυχία» να βρίσκεται υποψήφιος για την μουσική επένδυση σε 2 ταινίες (Grand Budapest – Tο παιχνίδι της μίμησης), οπότε οι ψήφοι υπέρ του θα μοιραστούν. Οι όμορφες μουσικές, όμορφα καίγονται… 

Chapter1                                                kcrw

Το Όσκαρ σκηνοθεσίας δείχνει να καταλήγει στον R.Linklater για το εντυπωσιακό επίτευγμα του στο Boyhood, ενώ ο A.Inarritu θα πρέπει να περιμένει κάποια άλλη φορά, αν και η σφραγίδα του στο Birdman είναι ανεξίτηλη και πιθανόν καθοριστική για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. 

 

ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ!

Οι περισσότερες ενώσεις ψήφισαν για το Birdman,ωστόσο το Boyhood αντιστέκεται σθεναρά στην μάχη για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και οι παραγωγοί του θα το παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή! Σε διπλανό πεδίο μάχης βρίσκονται οι M.Keaton(Birdman) – E.Redmayne(Η θεωρία των πάντων), με τον δεύτερο να δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές και να παίρνει κεφάλι την ύστατη ώρα!!

Dailymail                                                                                                                   indiewire

ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ!

Η απόλυτη ισοπαλία για Πολωνία(Ida) και Ρωσία(Leviathan) στη μεγάλη μάχη για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, με την Ida να προσπαθήσει να κρατήσει με νύχια και δόντια ένα μικρό προβάδισμα που πήρε απ’ τις ενώσεις κριτικών… Με κομμένη την ανάσα!   

 impawards                                                                   circlecinema

 

Υ.Γ.: Αναμένω τα ποσοστά μου απ’ τα κέρδη σας σε σακουλάκια ποπ-κορν!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη