ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ τους "The Slow Readers Club"

2015-02-11 20:30

Πριν περίπου ένα χρόνο, είχα την απίστευτη τύχη  να με ακολουθήσει ο Kurtis Starkie, κιθαρίστας των The SlowReaders Club, στο twitter(πόσους εξαιρετικούς μουσικούς έχω ανακαλύψει με αυτόν τον τρόπο!!!).  Ομολογώ πως δεν τους γνώριζα και άρχισα να ψάχνω. Ποιοι είναι, τι μπορώ να ακούσω ακόμη από αυτούς… Πάντα είναι ευλογία να ανακαλύπτω νέα μουσική, αλλά όταν πρόκειται για τόσο σπουδαίο συγκρότημα που ήδη πρωταγωνιστεί στη Βρετανική σκηνή και πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα αναγνωριστεί διεθνώς, η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη!

 

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα συγκρότημα με έδρα το Μάντσεστερ που αυτοχαρακτηρίζεται ως Indie/Electro band. Η πρώτη τους δουλειά με τίτλο The Slow Readers Club βγήκε τον Δεκέμβριο του 2011 και έτυχε  θετικότατης υποδοχής στη Μεγάλη Βρετανία. Αποτελούνται από τους Aaron Starkie- τραγούδι, πλήκτρα και στίχοι, Kurtis Starkie- ηλεκτρική κιθάρα, James Ryan – μπάσο, καιNeil Turvin – ντραμς.
 
 
Το πρώτο τραγούδι των Slow Readers Club που άκουσα ήταν το Forever inyour debt. Πώς χαίρεται ένα παιδί όταν ανοίγει ένα δώρο και δεν ξέρει τι θα δει, αλλά τελικά του αρέσει πάρα πολύ; Έτσι ένιωσα! Ενθουσιάστηκα! Ευφυής ερωτικός στίχος, ζωντανός ρυθμός, ξεκίνημα με μπάσο, ωραίες κιθάρες, μελωδικότατα πλήκτρα, πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή η φωνή του τραγουδιστή, και αυτός ο μοναδικός ηλεκτρικός ήχος που βρίσκουμε μόνο στην Brit pop!

Μετά έψαξα και βρήκα το Days like this will break your heart, το οποίο και συνόδεψε το Forever in your debt  σε ένα CD για το αυτοκίνητο. Και αυτό το κομμάτι έχει όλα τα συστατικά της καλής μουσικής και είναι εξαίρετο ενορχηστρωτικά (προσέξτε το ρυθμικό γρατζούνισμα της ηλεκτρικής κιθάρας!). Όμως με αυτό το κομμάτι ουσιαστικά συνειδητοποιείς πόσο απίστευτη φωνή έχει ο τραγουδιστής. Και πόσο ωραία δένει τις ψεύτικες ψηλές του με τις κανονικές ψηλές του. Αν το Forever in your debt με έκανε να προσέξω τους Slow Readers Club, το Days like these will break your heartμε έκανε να τους αγαπήσω!

Στη συνέχεια, ανακάλυψα το Sirens και σκέφτηκα πως μάλον η κρίση (μέσης;;;) ηλικίας με ωφέλησε. Ο τελευταίος επαλαμβανόμενος στίχος του κομματιού: «I’ve had enough, someday it’s got to stop” με εκφράζει απόλυτα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εννοώντας ότι πλέον έχω ξεσκαρτάρει τους πάντες και τα πάντα, φιλίες και παρέες, τι θέλω και τι δε θέλω στη ζωή μου, σε όλα τα επίπεδα. Και ήρθε το Sirens να με κάνει να το συνειδητοποιήσω (και να το χορέψω κιόλας!).

Το πιο δραματικό τραγούδι των The Slow Readers Club είναι χωρίς αμφιβολία το Block out the Sun. Γλυκόπικρο. Σε συνεπαίρνει η ήρεμη κραυγή του τραγουδιστή και η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μελαγχολικός στίχος σε συνδυασμό με την ενορχήστρωση-ειδικά οι εύστοχες παρεμβολές βιολιού. Και μήπως όλοι μας κάποτε δεν είχαμε ανάγκη κάποιον να μας πάει "σπίτι"; “Someone save me, someone take me home”.

Και συνεχίζω:
-Feet on fire: Ακούστε το συγκεκριμένο τραγούδι και πείτε μου αν και τα δικά σας πόδια «έχουν πάρει φωτιά» και χορεύετε στον υπέροχο ρυθμό του, όπως εγώ κάθε φορά που το ακούω. Ο έντονα ξεσηκωτικός ρυθμός που δίνουν τα ντραμς και η κιθάρα, δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει α(συγ)κίνητη!

-Start again: Από τα πιο καινούρια κομμάτια τους, με το γνώριμο πια (σε μένα) ήχο, αλλά με πολύ πιο γεμάτη τη φωνή του τραγουδιστή-αυτός ο άνθρωπος δεν έχει φωνή, έχει μουσικό όργανο και ενισχυτή στις φωνητικές του χορδές. Συν ότι λίγο μετά τη μέση του τραγουδιού υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον σόλο της ηλεκτρικής κιθάρας. Και καμιά φορά,  “Wish I couldstart again”…

-Don’t mind: Με σαφείς αναφορές στην δεκαετία του ’80, ένα πιο ήρεμο τραγούδι, αλλά εξίσου υπέροχο. Και με αρκετά ενδιαφέρον βίντεο κλιπ! Αυτό που ξεχωρίζει είναι το ελαφρώς μυστηριώδες μουσικό τελείωμα του κομματιού και φυσικά το εύρος των φωνητικών δυνατοτήτων του frontman(για άλλη μια φορά).

Όταν αποφάσισα να γράψω στο ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ για τους The Slow Readers Club, σκέφτηκα πόσο θα ήθελα να μου απαντήσουν γιατί ονομάστηκαν έτσι. Είχα και 1-2 ερωτήσεις ακόμη, οπότε επικοινώνησα με τον Kurtis  μέσωtwitter (God bless technology που λέμε και Ελληνιστί) και τον ρώτησα αν θα μπορούσαν να μου απαντήσουν 2-3 ερωτήσεις. Εκείνος δέχτηκε αμέσως (αλήθεια, ήταν τόσο απλό!) και ιδού οι απαντήσεις, που έδωσε ο αδερφός του ως στιχουργός/δημιουργός των περισσότερων τραγουδιών τους:

-Πώς προέκυψε το όνομα “The Slow Readers Club”?
-Aaron: Θυμάμαι ξεκάθαρα να έχω πάει σε μια ανοιχτή εκδήλωση (open evening) στο γυμνάσιο όπου φοίτησα. Περάσαμε από όλους τους χώρους του σχολείου, καθώς μας έδειχναν τις αίθουσες Μαθηματικών, Αγγλικών, και Σχεδίου, και τα εργαστήρια Τεχνολογίας και Επιστημών. Φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που λεγόταν «ειδικές ανάγκες», όπου περνούσαν το χρόνο τους παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μου φάνηκε παράξενο ότι κατηγοριοποιούνται τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο και τοποθετούνται σε μια τέτοια ομάδα. Το όνομα The Slow ReadersClub (Η λέσχη των Αργών Αναγνωστών) έχει σκοπό να απορρίψει με χλευασμό την παραπάνω κατηγοριοποίηση. Είναι μια γιορτή για τον πιο αδύναμο, μια γιορτή για το αουτσάιντερ!

-Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;
-Aaron: Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε:μουσική, ταινίες, τέχνη και πιθανώς συχνότερα από τις εμπειρίες μας. Κάνουμε συχνά χιουμοριστικές αναφορές σε ταινίες της δεκαετίας του ’80 όπως το Lost Boys και το Rocky.

-Ποια συγκροτήματα/μουσικοί σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
-Aaron: Μεγαλώσαμε ακούγοντας πολλή μουσική, αυτήν που άρεσε στους γονείς μας: Beatles, Elvis, Bob Marley και πληθώρα καλλιτεχνών της Motown, καθώς και καλή και κακή μουσική των 80’s. Οι Beatles είναι ισχυρή επιρροή για εμάς, όπως και  για πολλούς άλλους. Παρ’όλα αυτά, μας αρέσουν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής ως συγκρότημα.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αδερφούς Aaron και Kurtis Starkie πάρα πολύ, για το χρόνο τους μέσα στο πολύ πιεσμένο πρόγραμμά τους και για την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Εκτός από σπουδαίοι μουσικοί, είναι λοιπόν ωραίοι τύποι, ακομπλεξάριστοι, ανοιχτοί, και σεμνοί. 
 
Το καινούριο άλμπουμ τους με τίτλο Cavalcade αναμένεται τον Απρίλιο του 2015! Αν διαβάζει κάποιος που έχει σχέση με εταιρίες διοργάνωσης συναυλιών, να ένα συγκρότημα άξιο προσοχής/πρόσκλησης στη χώρα μας. Άραγε να ελπίζουμε;;; 
 
Υ.Γ. Εδώ: http://www.theslowreadersclub.co.uk/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επερχόμενων εμφανίσεων του συγκροτήματος και να παραγγείλετε τη μουσική τους.
 
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ 

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Ο ΣΗΦΗΣ ΤΟ ΚΟΤΣΥΦΙ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΖΗΤΑ

Ένα εικονογραφημένο παραμύθι, 

της Μαίρης Σκόρδια, 

για τη φιλία και τη χαρά του να μοιράζεσαι.

Για παιδιά προσχολικής 

και σχολικής ηλικίας. 

Αποκτήστε το με δωρεάν μεταφορικά από τις εκδόσεις Φυλάτος. 

http://goo.gl/ZGe6tc

Ζητήστε τα σε όλα τα φυσικά 

και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Λίγα λόγια για το "Σουβέρ".

Η παρούσα σπονδυλωτή ποιητική συλλογή ξετυλίγεται σαν ταινία μικρού μήκους και ακολουθεί το χρονικό μιας σχέσης. Αν την μελετήσεις διεξοδικά θ’ αντιληφθείς πως και η ίδια η ζωή είναι φιλμάκι. Αψεγάδιαστο έργο τοπίων, ερμηνειών και ονειρικών συναισθημάτων.

Αποκτήστε το άμεσα: goo.gl/8wdzma

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 11 το πρωί 

ως τις 3 μετά το μεσημέρι 
στο 210-7511395  και στο 699.75.11.395.

✉ info@alloste.gr

Ανανεωμένη.
Παιχνιδιάρικη όσο ποτέ.
Η παιδική ποίηση φόρεσε τα γιορτινά της!

 Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 11 το πρωί 

ως τις 3 μετά το μεσημέρι 
στο 210 82 23 574 και στο 211 0123 834.
 anemosekdotiki@yahoo.gr

"Μια τρυφερή, μελωδική και παιχνιδιάρικη συλλογή ποίησης. Ένα βιβλίο που σου μαθαίνει πώς να μαθαίνεις να συγχωρείς, πώς να μη χάνεις το κουράγιο και το θάρρος σου όταν όλα γύρω σου συννεφιάζουν. Πώς να δίνεις αξία στ’ ασήμαντα για πολλούς και πώς να κερδίζεις ό,τι επιθυμείς έχοντας δόρυ κι ασπίδα το καλό. Ποιήματα που γίνονται τραγούδι. Ποιήματα πλημμυρισμένα με πινελιές σκανταλιάς. Ποιήματα που, αν τα ενώσεις, θα έχεις αποκτήσει έναν ακόμη πιστό φίλο.

Μην αργείς, δώσε μου το χέρι σου. Ο χρόνος κυλά…

Περιλαμβάνονται 25 ποιήματα και 

παιχνιδοασκήσεις για παιδιά σχολικής και 

προσχολικής ηλικίας."

 

Έχει ο καιρός γυρίσματα, σκανταλιές και τιτιβίσματα!

  • Βραβείο παιδικού ποιητικού έργου - Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
  • Βιβλίο της χρονιάς 2018 - Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων 
  • Βραχεία λίστα κρατικών βραβείων Κύπρου / Κατηγορία: Λογοτεχνία για μικρά παιδιά

Ποίηση: Θεοφάνης Θεοφάνους 

Εικόνες εξωφύλλου-οπισθοφύλλου: 

Αθηνά Μιχοπούλου

εκδόσεις Άλλωστε

Διάστ.: 14,5 x 21 εκ. - 50 σελ.
ISBN 978-618-5253-33-2
Θα το βρείτε εδώ:
 https://goo.gl/oWUUqo

 

Λίγα λόγια για το παραμύθι 

"Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών" 

του Θεοφάνη Θεοφάνους, 

εικονογράφηση: Ιωάννα Αθανασοπούλου - Ελληνοεκδοτική.

Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι 
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.


Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι. 
Πάντα κάποιος την προλάβαινε. 
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα. 
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον 
και η καρδιά της τικ τακ, 
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…

Το βιβλίο περιλαμβάνει
Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων 

από την εκπαιδευτικό Μελίνα Ιντζέ.

 

Ένα παραμύθι ενσυναίσθησης.
Κάθε αντίτυπο του βιβλίου περιλαμβάνει 
Πιστοποιητικό κυριότητας αληθινού αστεριού 

Αποκτήστε το άμεσα: ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ariadni-i-nuxta-twn-peftasteriwn

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 9.00 ως τις 17.00 

στο 210-36.13.676

✉ info@ellinoekdotiki.gr

Από τη μια στιγμή στην άλλη,
απρόσμενη χαρά μεγάλη!

Ποίηση: Θεοφάνης Θεοφάνους

Εικόνες εξωφύλλου-οπισθοφύλλου: 

Ιωάννα Αθανασοπούλου.

εκδόσεις Άλλωστε

"Είστε προσκεκλημένοι σε μια μεγάλη γιορτή, γεμάτη κέφι, χορό, μουσική.
Ένα μέρος όπου έχουν κυρίαρχη θέση τα λουλούδια και τ’ αξιολάτρευτα έντομα. 

Σας περιμένουν τόποι μαγικοί, αντικείμενα αξίας και ζωάκια που κολυμπούν, φτερουγίζουν και τρέχουν ώσπου να ενωθούν με τον άνεμο και να βρουν το ξέφωτο…"

alloste.gr/Alloste/147-Haiku-Stigmi-Theofanous.html

 

Να το, να το, να το,

Φλουρί Κωνσταντινάτο!

Ποίηση: Θεοφάνης Θεοφάνους

Εικόνες εξωφύλλου-οπισθοφύλλου: 

Ιωάννα Αθανασοπούλου

εκδόσεις Άλλωστε

"Ποιήματα που ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα, από σπίτι σε σπίτι, από στόμα σε στόμα, από καρδιά σε καρδιά. Ποιήματα φλουριά, ποιήματα πολύτιμα, από απλές λεξούλες που τραγουδούν, που παίζουν κρυφτό, που χορεύουν, που γελούν και δακρύζουν από χαρά. Ποιήματα φτιαγμένα με περίσσια στοργή και φροντίδα, ποιήματα από ατόφιο χρυσάφι.

50 και 1 ποιήματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας"

https://alloste.gr/…/148-flouri-konstantinato-theofanous.ht…

 

Επαφή

book tour (e-magazine) Για οποιαδήποτε απορία ή πρόταση συνεργασίας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. booktourmagazine@gmail.com

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον διαχειριστή και δημιουργό του περιοδικού: Θεοφάνη Θεοφάνους.
theofanis_theofanous@yahoo.gr